Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Java dev z 3.5 roku doświadczenia w Javie, ogólnie 7 lat doświadczenia w branży ale na innym stanowisku. Za tydzień mam rozmowę w firmie w #krakow, na której mi zależy i muszę przygotować swoje oczekiwania finansowe - czy 17k (brutto UOP - nie ma możliwości b2b niestety) to będzie przesada czy nie? Jestem niezły i mój stack pokrywa się z oczekiwaniami firmy, więc zakładam, że dobrze mi pójdzie, ale nie chcę zamknąć sobie drzwi zbyt wysoką kwota (chyba, że to zbyt niska kwota? ( ͡° ͜ʖ ͡°))

#pytanie #programista15k #zarobki #pracbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok

Java dev 3.5 roku doświadczenia (7 w branży IT), UOP brutto

• 17k to za dużo - mów mniej 32.9% (106)
  • 17k brzmi ok 35.7% (115)
  • 17k to za mało - mów więcej 31.4% (101)

Oddanych głosów: 322

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Myślisz, że ktokolwiek jest w stanie rzetelnie Ci odpowiedzieć mając do dyspozycji tylko ilość twojego czasu w branży? Możesz być g---o programista za 5k, możesz być też warty 20k. Pokazałbyś porfolio, konto na StackOverflow, cokolwiek i dopiero wtedy można się zastanawiać xD Sam bym chętnie zobaczył z ciekawości, jakie umiejętności ma osoba po tylu latach w IT.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy Stackiem i elektrodą to szczerze współczuję. Aktywność na takim forum to bardzo prosty sposób dla rekruterów na sprawdzenie, czy rzeczywiście znasz wiele niuansów technologii w której chcesz pracować. Dla mnie to tożsame z pokazaniem swojego githuba i projektów, które się w przeszłości prywatnie pisało.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jacket: jako wieloletni użytkownik SO, który wbił już kilkanaście tysięcy rep, zgadzam się z przedmówcą - SO jest fajnym portalem, wysoki wynik na pewno nie przeszkadza, ale też nie mówi absolutnie nic o tym jakim kto jest programistą - jest mnóstwo ludzi, którzy wręcz kopiują stare odpowiedzi z podobnych wątków, żeby zdobyć punkty. Są też sytuacje, gdy ktoś, z jakiegoś niewiadomego powodu, wstrzelił się w popularny temat z pytaniem/odpowiedzią i
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Podejrzewam że rynek w krk jest podobny do wro. Jeśli masz 3,5 roku doświadczenia i nie aplikujesz na bardzo specjalistyczne stanowisko tylko na standardowy Java web stack lub coś podobnego to prawdopodobnie przestrzelisz z kwotą. 17k brutto to zazwyczaj kwoty dla seniorów/architektów a nie koderów.
  • Odpowiedz