Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
jak to jest że niby #opensuse Leap jest super Stable i w ogóle cud miód, a zła #fedora to szajs i niestabilny syf? kutva miałem wielkie zapasy chęci i cierpliwości do Kameleona, takie ładne logo ma, YaST2, super instalator, dokumentacja... no z gruszki no z pietruszki bez aktualizowania moje wifi ma 0,04Mb/s... pomijając problemu z vboxem, i kilkoma innymi sprawami...

w d..e mam taką stabilność pracy i LTS... wracam na kijową Fedorę, tam przynajmniej wszystko działa

#linux #wkurzony
  • 4
@hiperchimera: kurde, przez pół roku działałem na tumbleweedzie i również na vboxie i... nigdy mi nic nie wywaliło, a aktualizacji jest tam co niemiara.
nie używałem co prawda Leap 15.1, ale podobno naprawiła wiele bugów z 15.0, które wiem że były.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xnchuck: jedyny problem z Kapeluszem jest taki że trzeba lecieć na wpa_supplicant 2.6 (z F29, bo jest jakiś wielki i ogólny babol v.2.7 nie bardzo działa, na 2.8 zdarzało się że zrywało i pootem nie chciało połączyć), dnfdragora czasami ma PMSa (i tak lepsza konsola do instalacji) - więc wracam na stare śmieci