Aktywne Wpisy
Krzewiciel_prawdy +518
Mirabelki i Mireczki moje kochane.
19 marca, czyli mniej więcej 100 dni temu mój wpis o cenach #kakao polubiło wielu z Was.
Oryginał tutaj: https://wykop.pl/wpis/75505317/ceny-kakao-jak-juz-wspominalem-wywalilo-obecna-cen
Obiecałem, że periodycznie dam znać jak wygląda sytuacja na tym rynku. Ot, proste, wykopowe porównanko z jakich ta społeczność zawsze słynie. Krzywda nikomu się nie dzieje.
19 marca, czyli mniej więcej 100 dni temu mój wpis o cenach #kakao polubiło wielu z Was.
Oryginał tutaj: https://wykop.pl/wpis/75505317/ceny-kakao-jak-juz-wspominalem-wywalilo-obecna-cen
Obiecałem, że periodycznie dam znać jak wygląda sytuacja na tym rynku. Ot, proste, wykopowe porównanko z jakich ta społeczność zawsze słynie. Krzywda nikomu się nie dzieje.

mentari +197

#trojmiasto #sopot #rowery
źródło: comment_627aBj3C4TBh2IhVuMwJ94jJR7AZRNeX.jpg
PobierzPoza względami ideologicznymi ten przepis nie ma logicznego uzasadnienia.
Równie dobrze można powiedzieć, że to rowerzysta przecina drogę kierowcy samochodu. ¯\_(ツ)_/¯
Ogólnie to jest więcej powodów, dla którego to rowerzysta
@gestmax:
To się zdecydujcie -- skoro samochód jadący 10km/h to "#!$%@?" to czym jest jazda 30km/h rowerem?
I żeby nie było wątpliwości -- sam jeżdżę ostatnio więcej rowerem niż samochodem (picrel: moje ODO od zeszłego roku) -- i z perspektywy rowerzysty uważam, że to pierwszeństwo dla rowerów na przejeździe przynosi rowerzystom więcej szkody niż niż pożytku.
A jadąc codziennie do roboty przejeżdżam kilka razy przez przejazdy -- i nigdy nie mam poczucia, że mogę tam wjeżdżać na pałę, bo "mam pierwszeństwo kurła!". ¯\_(ツ)_/¯
źródło: comment_Luj4U6C8brfsnNFmtRAmliJ0NbTUlZ3o.jpg
PobierzNie dociera do Ciebie, że nie piszę o odpowiedzialności w tym konkretnym wypadku, ale ogólnie o przepisach dających rowerzystom pierwszeństwo na przejazdach, co nie?
Ten przepis jest głupi, szkodliwy dla samych rowerzystów i powinien zostać usunięty z Konswencji Wiedeńskiej.
Czyli wymiana bezpieczeństwa i dbania o własne życie za wygodę.
Czyli jak pisałem wcześniej - ideologia a nie zdrowy rozsądek i względy praktyczne.
Komentarz usunięty przez moderatora