Aktywne Wpisy
Iudex +226
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +480
" Robot Jox " aka "Robot Jox 1 : Bezlitośni mordercy". (1989)
(Kto brał film z wypożyczalni, na pewno pamięta charakteryczną okładkę Imperialu zrobioną w metalizowanej technologii tzw. "laserowej" - holograficznej.
Film był tak lubiany, że niektórzy małoletni klienci wypożyczali go od kilku do nawet kilkudziesięciu razy.)
Zwiastun.
Strona [Filmweb](https://www.filmweb.pl/film/Robot+Jox+1%3A+Bezlitośni+mordercy-1989-107563).
Film on-line z lektorem.
Cda - (85 minut)
Cda - 1080p (81 minut) ??
Nie powiązanym treścią, a tylko
występującym robotem był niby sequel, na kasetach występujący pod tytułem "Robot Jox 2 : Crash and Burn" (1990). (Okładka)
Obecnie jest prezentowany pod tytułem "Program : zniszczenie" , i na Filmwebie nie jest nawet powiązany z "jedynką".
Zwiastun.
Strona Filmweb.
Film on-line z lektorem.
Kolejnym filmem, który znów jest uznawany za "dwójkę" "Robota Jox'a" są "Wojny robotów" (Robot Wars, 1993).
Tym razem jeden z robotów jest całkiem inny, bo to jakby kroczący "czołg" bojowy, w kształcie wielkiego skorpiona.
( Okładka kasety, gdzie widać te maszyny. )
Zwiastun.
Strona [Filmweb](https://www.filmweb.pl/film/Wojny+robotów-1993-138788).
Film on-line z lektorem.
A żeby już całkiem zaciemnić obraz z tymi kontynuacjami, na zachodzie istnieje film zatytułowany "Robot Jox 3" (Robo Warriors, 1996) który jest całkiem odrębnym filmem, a powiązanym kolejnym humanoidalnym robotem.
W Polsce na VHS został wydany pt. "Inwazja".
Był dość nudny, właściwie miałem wrażenie, że to pilot nie nakręconego serialu.
Z tego co pamiętam, same walki były na końcu filmu, fabuła jakoś w ogóle nie zakończona - bardziej to było wprowadzenie do serialu.
Film był bardzo mało popularny.
Zwiastun.
Zresztą zobaczcie jak wyglądała polska okładka VHS filmu de facto o robotach...
A jakie były okładki "zachodnie"...
⇨ #zlotaeravhs -mój tag autorski gdzie znajdziecie wszystkie wcześniej "przypominane" filmy, jak i kolejne które się pojawią...
A ich okładki "hurtowo" można obejrzeć w zakładce z grafiką...
⇨ https://www.wykop.pl/multimedia-tag/zlotaeravhs/ .
#roboty #mechy #filmnawieczor #starealedobre #sciencefiction
Był, tyle że robot był autonomiczny, bez pilota-człowieka, i wyglądał jak Obcy ;)
Film czeka już w kolejce do "przypomnienia" :P
Do każdego wpisu staram się znaleść polską wersję filmu, w 80 % jest to CDA, reszta z innych stron czy wyszukiwarek linków.
Czasami jak daje film - zaznaczony ciekawostka - jest tylko wersja oryginalna na YouTube, to też ją linkuję, ale takich tytułów było dosłownie mniej niż 10.
I nawet wtedy można próbować szukać na chomiku, gdzie ja akurat tego nie
Apropo tego typu filmów/seriali, może kojarzysz z tamtych czasów serial o jakiejś grupie ludzi którzy zamieniali się w roboty lub nimi kierowali? Fabularny, roboty były animowane, były całe srebrne - tyle pamiętam... Szukałem ale bez rezultatów.
Serial "Captain Power", zapomniane seriale dla nastolatków z tamtych czasów.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=xUYesRQsDz8
Właśnie się od jakiegoś czasu zastanawiam, czy ten serial też przypomnieć, bo był wydany na VHS, NVC chyba 6 albo i 10 kaset do wypożyczalni dystrybuowało... Po chyba 2-3 odc. na kasecie.
I choć to nie film, to pasuje do ery VHS...
Jak myślisz - wrzucać ?
" Kapitan Power i żołnierze przyszłości " ;)
Film był tak lubiany, że niektórzy małoletni klienci wypożyczali go od kilku do nawet kilkudziesięciu razy.)"
Chciałem to napisać z nadzieją, że zabłysnę :)
Chciałeś zabłysnąć laserową okładką ¯\_(ツ)_/¯
Było chyba z 10 filmów , które miały takie okładki ;)