Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Dziękuję strasznie za wczoraj! Na instagramie przybyło Was prawie 200 osób czyli tyle ile zazwyczaj w dwa miesiące! Bardzo mi miło ()

Dzisiaj kolejna lekka i letnia propozycja, znaleziona na kwestii smaku. Trochę ją podkręciłam dzięki dodatkowi chili i marynowanego pieprzu.

Na 1 porcję:
200G fasolki szparagowej
1 mały pomidor malinowy (85G)
50G fety
Łyżeczka marynowanego pieprzu

Na dressing:
30g oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
Garstka bazylii
Sól
Papryczka chili
Wszystkie składniki utrzeć w moździerzu, zblendować albo drobno posiekać i wymieszać.

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku na półtwardo. Odsączyć. I ułożyć na talerzu
Pomidora pokroić w ósemki, rozłożyć na fasolce.
Posypać pokruszoną fetą i marynowanym pieprzem

MAKRO: 489kcal 13B 41T 14W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #wegetarianizm
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!
Dziękuję strasznie za wczoraj! Na instagramie przybyło...

źródło: comment_nTgt6vkE82snws7UsEYlKnsTqwB1JQ2h.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
@chixi: Nie wiem czemu, ale choć uwielbiam smak pomidorów, to nie jestem w stanie jeść ich w kawałkach :D Anyway, ja nadal jestem psychofanką tamtej fasolki z bekonem, chilli i czosnkiem i dzisiaj chyba będzie robione ()
  • Odpowiedz
  • 1
@BarkaMleczna ja też! Ale nie mogę jej jeść na okrągło bo content sam się nie zrobi XD
Ja nie mogę jeść pomidorów w całości, nawet koktajlowe muszę mieć przekrojone. A jak ktoś w mojej obecności je pomidora jak jabłko to nawet nie mogę na to patrzeć ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz