Aktywne Wpisy
Noicozezebowniemam +163
BrakWolnegoLoginu +1256
Laska z ktora sie umawialem od 4 miesiecy wysmiala mnie bo pojechalem z ojcem lvl 63 do Biskupina. Ja sam mam 28 lat i wracalem specjalnie do rodzicow zeby z nim na ten festyn pojechac, bo ojciec interesuje sie historia i zabieral nas na kazdy co roku. Powiedzialem jej, ze jak smieszy ja moja relacja to ma palic wroty. #rozowepaski #zwiazki #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
#lacunafabularnieczarnolisto - zbiorczy tag do czarnolistowania
------------------------------------------------------------------
Jaszczur skierował swoje kroki w stronę towarzysza, ale przystanął. Obrócił się w stronę Ur-Shaka i spojrzał na niego świdrującym spojrzeniem. Ur-Shak momentalnie pobladł.
Drugi jaszczur, widząc całą sytuację błyskawicznie podskoczył do nieuzbrojonego. Spojrzeli na siebie krótkim spojrzeniem i nie tracąc więcej czasu skierowali się do Eufratu. Janutar nie szedł za nimi. Nie był w stanie znieść widoku swojej żony, znikającej w rzece. Pozostali mieszkańcy zaczęli powoli opuszczać plac, ale większość zamiast udać się do swoich domostw, postanowiło wrócić do Długiego Domu. O pewnych, niedokończonych sprawach nie można było tak po prostu zapomnieć.
------------------------------------------------------------------
W tym wątku zainteresowani mogą wrócić do Długiego Domu i omówić przyszłość miasta po śmierci Rady Starszych. Najpopularniejsze decyzje podjęte na tym wiecu do 1.08 do 1:00 zostaną rozegrane.
- To wszystko nie ma sensu. Opór jest bezcelowy. Po prostu... - westchnęła - po prostu się podajmy...
ANARCHIA, bo tylko w ten sposób unikniemy kolejnych śmieci władców
Powinniśmy powołać nowych przywódców aby zachować jedność.
Komentarz usunięty przez autora
- Na co nam przywódcy, nie możemy po prostu podejmować ważniejszych decyzji i wydawać osądów głosem większości, a w pozostałych kwestiach dać każdemu wolną rękę? Chyba nie chcecie by znowu ktoś poszedł ich drogą i skończył jak oni - powiedział wskazując na ciągle leżące w Długim Domu ciała Rady Starszych
- Swoją drogą, może zrobimy z nich jeszcze jakiś użytek?
- Patrząc na dzisiejsze wydarzenia to z dnia na dzień jest nas coraz mniej. Musimy działać.
*zwracając się do (@kolorowy_jelonek ) Janutara
- Wiem że straciłeś dzisiaj żone, przykro mi z tego powodu. Ale wpadłem na pewien pomysł. Myślę że Twój miecz to może mieć związek z rdzeniem. Chciałbym sprawdzić co się stanie gdy zetknie się go w rdzeń.
-Ale kto się podejmie tego i dotknie rdzenia mieczem ?
*zwracając się do Sina @Knyazev
- Z racji tego że to mój pomysł to wykonanie biorę na siebie
Królowie, satrapowie kim oni naprawdę są dla mnie, skoro tylko Arsernielica jest godna aby wykonać na mnie wyrok. Dlatego powiadam wam, zostawcie kult w spokoju, a kult zostawi was, abyście sami mogli się kąpać w zgniliźnie władzy.
No! Może jeszcze od razu ciebie dziwaku! Zróbmy tak jak powiedział Ur-Shak, ten no, arachnokanibalizm!
Od czasu utraty ukochanej siostry buńczuczny alchemik jeszcze mocniej skupił się na swoich sprawach. Masakra i śmierć mieszkańców Ur jeszcze bardziej go oddaliła od życia społeczności miasta. Bach! Gdyby tylko podzielono się sensownie w zespoły, które by skoncentrowały się na próbie realizacji poszczególnych wariantów ucieczki! Ale czas wracać do swoich zajęć. Tak!
@Akumulat
Ur-Shak! Widziałeś? Widziałeś jak na ciebie spojrzał? Mówiłem, że jaszczury potrafią czytać w myślach! Mówiłem żeby zakładać moje posrebrzane czepce na głowę! Wtedy twoje myśli są bezpieczne. Skoczę do domu i przyniosę dla was wszystkich!
@lacuna
Zamiast do domu biegnę szabrować domy byłych członków Rady Starszych - Zummabu, Balulu i Ur-Zababa. Szukam czegoś co mogłoby wskazywać na ich powiązania z jaszczurami lub coś co przed nami ukrywali. Jeśli
Słuchajcie, słuchajcie mieszkańcy Ur!
Sami widzieliście lub słyszeliście co się dzieje, gdy ten tajemniczy rdzeń poleje się wodą. WYBUCHA! O tak. Dlatego proponuję upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Wykopać zbiornik, do zbiornika przetransportować wodę z tunelu ucieczkowego, a potem wykopać rów do rdzenia z tego zbiornika. Gdy już wszyscy będziemy bezpiecznie uciekać przez tunel za mury miasta, przerwać tamę i pozwolić wodzie dopłynąć do rdzenia. Miejmy nadzieję, że to wysadzi
Sin
Ten pomysł ma sens ! Wchodzę w to !
Ur-Shak odważny, bo spojrzał w oczy jaszczura
Mamy coraz mniej czasu, bo Eufrat podnosi się z dnia na dzień.
Stara rada tylko nas wstrzymywała. Proponuję dalej prowadzić pracę nad projektami, a kilka z nich już zaczęliśmy realizować, które pomogą się nam stąd wyrwać. Uważam, że udział w projektach powinni wziąć także mniej aktywni mieszkańcy (OOC: mówię o NPCach) i samemu będę się starał ich do tego przekonywać. Każdy kto ma
Panowie i Panie, a gdybyśmy tak przywiązali dzwon, tak żeby go zablokować ? Żeby nie było możliwości, żeby się poruszył i zadzwonił ?
Komentarz usunięty przez autora
Regis
Nie wiem jak, ale ja zamierzam sprawdzić ten podwodny tunel, wiem ze nie każdy z nas da radę tamtędy uciec ale może z drugiej strony jest cos co da nam jakieś odpowiedzi!
Co do ciebie Ur-Shak @Akumulat nigdy nie byłem przeciwko wam zawsze mówiłem ze chce uniknąć rozlewu krwi, nie żywię do nikogo urazy. Jednakże mówię tu i teraz żeby nikt nie ważył się rabować majątku zmarłych - powinnismy
Ciała były powoli zbierane w jedno miejsce, choć nikt za bardzo nie palił się do takiej roboty. Jednak gdzie będą się spotykać, jeśli nie w długim domu?
Długie czerwone smugi prowadziły z losowych miejsc klepiska do starego drewnianego taczkowozu na zewnątrz. Kusząco wiodły wzrokiem dalej, gdzie mogły się kończyć. Jedna z nich wiodła prosto do roztrzaskanej czaszki alchemika-badacza. Jedno oko zamknięte, a