Wpis z mikrobloga

@ddzwon: nie da się porównywać na rękę na umowie z tym co na b2b, bo trudno jest określić czym jest na rękę na b2b. Kiedyś to określenie dotyczyło brutto na UOP netto na b2b co w dzisiejszych czasach nie jest żadnym szałem stąd bardzo często próba mówienia o netto na UOP, ale tak nie jest, bo odpowiednikiem na b2b będzie coś w okolicy 24 netto jak już ktoś zauważył
  • Odpowiedz
Kiedyś to określenie dotyczyło brutto na UOP netto na b2b

@WyjmijKija: Może kiedyś. Przez ostatnich kilka miesięcy jak jest o tym mowa na wykop to zawsze jest wniosek iż mowa o tym co na rączkę.

nie da się porównywać na rękę na umowie z tym co na b2b, bo trudno jest określić czym jest na rękę na
  • Odpowiedz
@ddzwon: a ja mam w zwyczaju przy 18 dniach roboczych i dopiero kiedy od tego odejmę podatek oraz odłożę sobie na emeryturę kwotę identyczną do tej jaka byłaby odkładana gdybym przy tych samych kosztach pracodawcy był na UoP
  • Odpowiedz
oraz odłożę sobie na emeryturę kwotę identyczną do tej jaka byłaby odkładana gdybym przy tych samych kosztach pracodawcy był na UoP

@WyjmijKija: Czyli odkładasz miesięcznie na emeryturę około 0zł? Bo mniej więcej tyle dostaniesz. Zakładam, że znasz się na matematyce w minimalnym stopniu i wyliczyłeś pewne zależności w ZUS.
  • Odpowiedz