Wpis z mikrobloga

Teraz Ziemkiewicz.
Beka z tego ideologicznego przerzucania się Adolfem jak gorącym kartoflem.

Otóż wbijcie sobie do głów następujące fakty: tak jak obozy nie były marsjańskie tylko były niemieckie, tak Hitler był politykiem prawicy w skrajnym wydaniu. Ideologie, które wdrażał w życie, to: nacjonalizm, pogarda dla jakichkolwiek mniejszości, kult siły, brak litości dla słabych części społeczeństwa (np. chorych umysłowo), imperializm, gospodarka wojenna. Współpracował też z wielkim przemysłem i szefami prywatnych firm - zamiast je nacjonalizować.

Miał wszelkie cechy, które dziś określa się mianem "prawicowych", tyle że posunięte do ekstremy.

#hitler #4konserwy #neuropa #prawica #oswiadczenie #historia
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ideologie, które wdrażał w życie, to: nacjonalizm, pogarda dla jakichkolwiek mniejszości, kult siły, brak litości dla słabych części społeczeństwa (np. chorych umysłowo), imperializm, gospodarka wojenna. Współpracował też z wielkim przemysłem i szefami prywatnych firm - zamiast je nacjonalizować.

@bolo1: Sratata w dupie cymbałki. Akat jak by była prawica to by nie mogli mieli socjalizmu w nazwie, huncwoty.
  • Odpowiedz
@Zwanek: Nazwa to tylko nazwa. Określenie "narodowy socjalizm" jak ulał pasuje np. do polityki PiSu, ale nikt tego tak nie nazywa, bo się źle kojarzy.
  • Odpowiedz
Akat jak by była prawica to by nie mogli mieli socjalizmu w nazwie, huncwoty.

@Zwanek: Adi wstąpił do organizacji gdy ta była już kilka lat po ustaleniu nazwy. Nie dość, że sam negatywnie odnosił się do socjalizmu (a marksizmu czy komunizm po prostu nienawidził) to jeszcze Rzesza prywatyzowała firmy na potęgę
  • Odpowiedz
@bolo1: czysto zło, czyli bez wątpienia prawica ( ͡º ͜ʖ͡º) Ten infantylizm polityczny lewej strony jest czasem przezabawny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bolo1: @Poro6niec: Adolf hitler kradł kury sąsiadom i wynosił to do Reichstagu. Później przyjeżdżał kurier, brał to i sprzedawał w lombardzie - takie info do mnie wypłynęło. Niezły gagatek z tego Adolfa Hitlera. Żeby kraść kury sąsiadom to nieźle trzeba byc p-------m jak on. Ale nie moja broszka, przeproszeniem.
  • Odpowiedz
@Zwanek: a Goering malował pazurki, pudrował buzię i ubierał kobiece fatałaszki. Niezłe towarzycho z Adim. Można powiedzieć - typowe prawactwo.
  • Odpowiedz
@bolo1: co do Niemców a nie nazistów z Marsa. Przypominam, że trzecia rzesza wchłonęła Austrię, oraz w jej wojsku służyli ludzie różnych narodowości z całej Europy. O ile obozy można pewnie uznać za niemieckie, tak nie można przesadzać w drugą stronę i całej działalności nazistów zrzucać na jeden naród. Co do reszty zupełnie się zgadzam.
  • Odpowiedz