Wpis z mikrobloga

Miałem dzisiaj pierwsze wykłady z prawa jazdy w #niemcy i było na prawdę spoko. Jeszcze tylko 13h teorii i 12h praktyki i mogę zdawać egzamin. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kleiner_trottel: o to się nie martwię, zdawałem kiedyś w polsce i wyjeździłem ponad 30, ale zrobiłem dluuuuga przerwę, podszedlem raz do egzaminu i stwierdziłem, ze skoro mieszkam tutaj to zacznę od nowa, bo może nauczę się jeszcze języka
  • Odpowiedz
@komukatiw: ta sama historia co moja... No i mnie było dużo więcej niż 12, za to przynajmniej umiem bezpiecznie jeździć, nie to co po polskim kursie :)

Powodzenia. A , nie wiem ile.masz lat, ale jeśli skończone 26 to TUV musi sprawdzić czy nie straciłeś w Polsce prawka, a to trochę trwa więc zainteresuj się tym od razu.
  • Odpowiedz
@kleiner_trottel: jesteś pewny, że tylko jak mam skończone 26 lat? nie mogłem rozpocząć kursu, dopóki TUV mi nie wysłał kwitku do zapłaty za egzamin, ale i tak szybko się wyrobili z tym - 3,5 tygodnia czekałem
21 lat mam
  • Odpowiedz
@komukatiw: Nie chce Ci źle powiedzieć, ale na 99% było to 26. spytaj w szkole jazdy, powinni z takimi rzeczami być na bieżąco. Może coś sie zmieniło, z resztą też mi wtedy mówiono że nie w każdym ośrodku się fatyguja to sprawdzać, ale ponieważ dużo Niemców którzy stracili prawko zaczęło robić w Czechach, to zaczęła się w większości krajów współpraca tych urzędów i zabrali się za to na poważnie. Ale.to
  • Odpowiedz
@komukatiw: w skrocie znajomy zrobil w niemczech .
mial jakies wykroczenia w okresie probnym przez co okres sie przedluzyl
mial jakies dodatkowe z tego powodu rozmowy z psychologiem ktore tanie nie były
niedawno znowu cos zrobil i ma sie szykowac na kolejny wydatek 4k€
  • Odpowiedz