Wpis z mikrobloga

Co do klawiatur to zrobiły szum na rynku ( ͡º ͜ʖ͡º) więc czekamy na Wasz feedback i opinie drogie Mirabelki i Mirki.

Odpowiadając na pytania chcieliśmy pokazać kilka zbliżeń na detale, odpowiedzieć na kilka z Wasz
ych pytań i wyjaśnić od razu na czym polega metoda „double-injection”.

1. Czy będziemy robić metalowe obudowy - na obecną chwilę zastosowany ABS + aluminiowy korpus pod klawiszami bardzo wzmacnia całą konstrukcję. Zastosowane kompozyty wpływają na efekt większej wagi produktu, braku możliwości jego wygięcia i jakości.
2. Dlaczego klawisze są nieścieralne? Bo składają się z 2 warstw kompozytu ABS oraz żywicy, która go wypełnia. Na zdjęciu macie odwrócony klawisz od środka. Takie klawisze są nieporównywalnie lepsze i wytrzymalsze od wszelkich innych dostępnych na rynku.
3. Co z jakością? Pokazujemy specjalnie porównanie kabla samej klawiatury do ołówka ( ͡° ͜ʖ ͡°) odpowiadając na pytania to nie jest tylko izolacja ( ͡º ͜ʖ͡º) Staramy się wyciągnąć maksymalną jakość z naszych produktów w stosunku do ceny. Wchodzimy na rynek gamingowy i chcemy zostawiać po sobie jak najlepsze wrażenie.
4. Czy będzie RGB? Tak, ale nie w tej cenie - myślimy o wprowadzeniu również wersji z klawiaturą numeryczną i rozszerzenia oferty switchy.

Jeżeli macie jakieś pytania związane z naszymi produktami to pytajcie.

Ps. Jutro będziemy robić kolejne rozdajo więc stay tuned ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym razem nasze słuchawki TWS-04

#savio #pcmasterrace
SAVIO_multimedia - Co do klawiatur to zrobiły szum na rynku ( ͡º ͜ʖ͡º) więc czekamy n...

źródło: comment_LxI36fkGxiZY8zCgT2N7CHPJ0MbmITp9.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego klawisze są nieścieralne?

Będą się "wybłyszczać" i nic na to nie poradzicie, bo taka natura ABS, które reaguje z kwasami.

Bo składają się z 2 warstw kompozytu ABS oraz żywicy, która go wypełnia.

Double
  • Odpowiedz
@beret121: @Kiciuk: dokładnie. Mam dwie klawiatury z Chin i mają identyczną czcionkę - faktycznie ładna to nie jest, ale można się przyzwyczaić.
Dodam, że za ostatnią klawiaturę (bodaej Hexgears) z przełącznikami Kailh dałem 35$. Dołożyłem gumowe oringi i smiga lepiej, niż Logitech G710+
Natomiast nie wiem czemu, skoro Kailh nie są drogie, a zachwalane, to w Savio pchają do swoich switche Outemu, które są uważane za jedne z
  • Odpowiedz
@vostok: Outemu też nie są złe, zależy jaki model weźmiesz. Oczywiście są tańsze od Kaihua, ale mają bardzo cenione produkty jak Outemu Sky (do kupienia tylko na Reddicie).

@SAVIO_multimedia:

wszelkich innych dostępnych na rynku

Sugeruje, że jednak tak. Warto tylko napomnieć, że "wielkie marki" jak Razer, Logitech czy Corsair również używają ABS, bo tam często się płaci za "gejmingowość" i markę, a nie jakość.
  • Odpowiedz
@vostok: nie wiem skąd rewelacje, że OUTEMu to budżetówki. Może z tych topek są słabsze od cherry czy Kailha, ale biją na głowe chińskie wynalazki. No i ważny temat to cena, którą sobie założyliśmy.

Co do Kailhów i RGB to będzie taka wersja również, bo planujemy też to ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Elements: nie kuś, bo sam bym kupił. jest jeszcze jakiś duchowy następca comic sans ms, chyba comic neue, wygląda niebo lepiej i nadal komiksowo i taki font bym sobie życzył
  • Odpowiedz
nie wiem skąd rewelacje, że OUTEMu to budżetówki.

@SAVIO_multimedia: a nie są? To są przełączniki pakowane do najtańszych mechaników i takie klawiatury miały siłę przebicia z rok, dwa lata temu, gdy ktoś chciał mieć mechanika za mniej, niż 200 zł. Teraz tego jest pełno...

ale biją na głowe chińskie
  • Odpowiedz
@SAVIO_multimedia: gratuluję marketingu i powodzenia z robieniem szopki, która ma wmówić, że skoda to mercedes.
Zresztą to nawet nie skoda, powiedziałbym, że taki Matiz, albo Tico - też da się jechać.
  • Odpowiedz