Wpis z mikrobloga

Chcę zacząć przygodę z krypto, na początek trading niewielką kwotą żeby się nauczyć. Od ok. 2014 informowałem się tematem tylko po łebkach, ale nawet trochę pokopałem GPU.

Potrzebuje jakiś obszerny poradnik o zasadach działania rynku, gównie przechowywania, jak działa portfel itp, czy każdy portfel jest bezpieczny.

#bitcoin
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BLOODLINE: więc najlepiej zrób sobie portfel watch only. Czyli wygeneruje adresy, nie używaj żadnego portfela - apki, bo po co? Tak będzie najlepiej. Będziesz miał swoje adresy na które po prostu będziesz wpłacał BTC. Będziesz miał w nie wgląd np. przez explorers na www. Kiedy w przyszłości będziesz chciał użyć tych btc, wypłacić, ruszyć to po prostu wtedy zainstalujesz portfel. Tak będzie najbezpieczniej. Pasuje?
  • Odpowiedz
Jeżeli to prawda ze FB ma umowy z mastercard, visa, paypall etc to jak wejdzie Libra to zmiecie wszytskie crypto z planszy.

@zielony11: Tak, scentralizowany ETF który równie dobrze mógłby być zbudowany na bazie zwykłej bazy danych zmiecie wszystkie crypto z planszy ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz