Wpis z mikrobloga

Stany gładzą Nas po główce, jesteście tacy wspaniali, najwspanialsi sojusznicy USA w Europie, najwierniejsi, miło będzie przelewać Waszą krew za nasze interesy.

Ale naszym interesem najwazniejszym jest przetrwanie jako narodu,to Nasz najwazniejszy sojusznik mowi - #!$%@?, gdy tylko pojawi sie temat posiadania broni atomowej przez WIELKIE IMPERIUM LECHICKIE.

Nasz drugi najwazniejszy sojusznik wg szabas gojów z PIS - mówi coś takiego

@b4rt3k: raz kiedyś coś przebąknął o broni atomowej, od tego czasu tylko sugeruje - kiedyś otwarcie mówił, że wszyscy będą przeciwko polskiej broni atomowej, bo odpadają wszystkie lewary, a państwo z bronią atomową jest nienajeżdżalne
Nie jest dla Mirków z tagu #geopolityka jasne, że jakiegowiek prace nad zaawansowanymi technologiami (jak broń jądrowa - ale nie tylko, także np. działa elektromagnetyczne, technologie EMP etc) które sa potencjalnie w zasięgu technologicznym Polski NIE MOGĄ być ani jawnie deklarowane, ani ujawniane? Ja sobie zdaję sprawę, że Izrael nie jest zbyt popularny ( :) ) na Wykopie, ale w tych kwestiach trzeba brać z niego przykład w tym zakresie. Gdyby Ukraina
@Tranq: @b4rt3k: W jednej z prelekcji mówił coś "sharingu" głowic - taki cyrk obwoźny pod nadzorem. Raz też mówił w kontekście Krymu i Donbasu, że Ukrainie mocno zaszkodziło wyzbycie się głowić jądrowych w zamian za gwarancje, których niekoniecznie ktoś musiał honować w przyszłości - i tak też się stało.

Ogółem wolna i suwerenna Polska (której nie stoi na przeszkodzi mieć też dobre relacje z EU czy USA) w TEJ części
@Ghost2: Ja powiem tak, Sikorski ma bardzo duże doświadczenie w polityce międzynarodowej i czasami dzieli się ciekawymi obserwacjami, aczkolwiek zawsze wychodzi z niego potężny antypis i zawsze to co mówi jest przeładowane ładunkiem politycznym i emocjami. W sumie szkoda, bo gdyby nie babrał się w czymś takim jak Platforma Obywatelska to mógłby istnieć jako niezależny ekspert, analityk, komentator i sporo mógłby wnieść do debaty.