Wpis z mikrobloga

@ThreeDog: To juz niezbyt dbanie o siebie, tylko lekka skrajność. Kulturystyka przestaje byc zdrowa, kiedy zaczynasz pakowac w siebie jakieś syntetyczne g---o. Bycie zadbanym to brak otyłości i dobra sprawnośc fizyczna, cała muskulatura to estetyka.
  • Odpowiedz
@wespazjan: kurde ziomuś, wypicie dwóch piw w weekend czy jedzenie "typowego polskiego" obiadu jest bardziej niezdrowe, niż to, co ten gość robi. Ba, nawet siedzenie zbyt długo przed komputerem jest bardziej niezdrowe.

Sam ani nie pochwalam kłucia, ani nie uważam zbyt przerośniętych mięśni zwłaszcza ud za ładne, ale to co Ty robisz to jest już racjonalizowanie kompleksów.
  • Odpowiedz
@tomtom666: Jakich kompleksów? Nie trzeba byc wyciętym jak typ ze zdjęcia, żeby być zdrowym. Ba, nie trzeba nawet mieć jakkolwiek zarysowanych mięśni. Wystarczy naprawdę odżywiać się zdrowo, ćwiczyć z dwa razy w tygodniu i pospacerować raz na jakiś czas, żeby być w dobrej kondycji.
  • Odpowiedz
  • 4
Ok, to tak w jednym poście. Po 1, badam się regularnie i jestem zdrowy, doping przyjmuje w na prawdę niewielkich dawkach, przy odpowiedniej profilaktyce na pewno nie można nazwać tego zdrowym, ale jest nieszkodliwy.
Po 2,nie mam zakoli, wbrew pozorom mam w c--j gęste włosy, po prostu golę głowę dookoła warkocz zyletka, na zdjęciu może to tak wygląda
  • Odpowiedz
  • 5
Po 3 i 4 nie mam chłopaka, a narzeczonej się to podoba więc kwestia gustu co dla was znaczy oszpecenie
Po 5 nogi to genetyka, trenuje fbw gdzie na trening przypadają mi 4 serię przysiadow albo 4 serie martwego ciągu i to tyle z ćwiczeń na nogi

Pozdro
  • Odpowiedz
@wespazjan: ale to po prostu nie jest niezdrowe, tylko tyle i aż tyle. Podobny komentarz pisałbyś pod postem kogoś, kto właśnie zjadł czipsy czy wypił p--o?

"Dbanie o siebie" to niekoniecznie dbanie o zdrowie, ale też na przykład dbanie o wygląd. I ten wygląd każdy może sobie wybrać taki, jaki mu się podoba i do niego dążyć. Podobnie jak każdy może sobie wybrać fryzurę czy ubiór, nawet jeśli Ty uznasz,
  • Odpowiedz
@tomtom666: Napisalem taki komentarz, bo ktos wyzej napisał, ze nie rozumie czemu faceci się tak oszpecają, na co inna osoba spytała: "Czym? Dbaniem o siebie?". Gdyby pod postem o w----------u chipsów i piwa ktoś napisał, że op o siebie dba, to zrobiłbym taki sam komentarz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dbanie o wygląd generalnie dla kazdego moze znaczyć trochę co innego - opowi podoba sie taka sylwetka,
  • Odpowiedz
@wespazjan: no, dochodzimy do sedna. Gość dba o siebie = o swój wygląd, dąży do tego, co on uważa za atrakcyjne. Dla kogoś innego może to być nieatrakcyjne, ale nie można odmówić tego, że wkłada w to wysiłek, czyli jest tu aspekt "dbania".
  • Odpowiedz