Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki
Co byście zrobili na moim miejscu? Jestem z moim facetem od kilku lat (z tego pomieszkujemy razem od dwóch). Kiedy go poznałam, miałam totalną depresję i było mi wszystko jedno, czy i z kim się spotykam, on był bardzo uparty i naciskał na randki, więc jakoś tak poszło. Niedawno poczułam się trochę lepiej, na tyle żeby, iść do lekarza po leki. Dzięki temu mam wrażenie, że wreszcie potrafię
#zwiazki
Co byście zrobili na moim miejscu? Jestem z moim facetem od kilku lat (z tego pomieszkujemy razem od dwóch). Kiedy go poznałam, miałam totalną depresję i było mi wszystko jedno, czy i z kim się spotykam, on był bardzo uparty i naciskał na randki, więc jakoś tak poszło. Niedawno poczułam się trochę lepiej, na tyle żeby, iść do lekarza po leki. Dzięki temu mam wrażenie, że wreszcie potrafię
gejfrut100 +2
czy wpłaciliście/wpłacilibyście jakąś kase na jakieś zbiórki na broń dla ukrainy?
szczerze to rozważam coś takiego, wszystko co może pomóc im usuwać rosjan sprawia że jestem bezpieczniejszy
z drugiej strony nie wiem czy to nie rogacz ruch kiedy tam są przekręty na grube miliony i ta pomoc jest rozkradana, sam nie mam dużo pieniędzy oszczędzonych
#wojna #ukraina #rosja #polityka
szczerze to rozważam coś takiego, wszystko co może pomóc im usuwać rosjan sprawia że jestem bezpieczniejszy
z drugiej strony nie wiem czy to nie rogacz ruch kiedy tam są przekręty na grube miliony i ta pomoc jest rozkradana, sam nie mam dużo pieniędzy oszczędzonych
#wojna #ukraina #rosja #polityka
wysłałbyś kase na drony, itp dla ukrainy?
- tak 51.4% (37)
- nie 48.6% (35)
Oczywiście tak trochę nie na temat.
Wołam: @killerlemon i @Watchdog_Polska - chyba wszyscy dostali to samo CTRL+C CTRL+V
#bron #strzelectwo #prawo
Mozna jakos popchnac sprawe o brak reakcji ze strony MSWiA odnosnie informacji publicznej, czy to ze wyslali to zamyka nam "buzie"?
1. złożony wniosek
2. brak terminowej odpowiedzi
3. skarga na bezczynność
4. otrzymujecie odpowiedź, ale w Waszym mniemaniu niepełną
To teraz wypada napisać bezpośrednio do sądu pismo, które można nazwać jako ,,pismo procesowe skarżącej/go''. W piśmie trzeba powołać się na sygn. akt postępowania. W samej treści można wskazać:
- w imieniu własnym pragnę poinformować, że [data] doręczono mi odpowiedź na wniosek o udostępnienie
@Watchdog_Polska: dzięki za wskazówki, teraz przynajmniej wiadomo, jak dalej działać. bo szczerze, wątpiłem, że po moim mailu z ponagleniem cokolwiek odpiszą. A tutaj taka niespodzianka, fiu fiu nawet sam dyrektor się podpisał.
@Watchdog_Polska: Zakładam że dostałem odpowiedź właśnie z powodu złożenia skargi. W takim wypadku powinienem wycofać skargę z wnioskiem o stwierdzenie naruszenia prawa. Jak to ma się do konsekwencji? Co to oznacza dokladnie dla Urzędu ? A także, jeszcze nie otrzymałem informacji od sądu o rozpoczęciu postępowania, czy powinienem poczekać na takowe?
1. jeżeli nie dotarło jeszcze wezwanie do uiszczenia wpisu, to po jego doręczeniu można po prostu nie opłacić skargi. Wtedy zostanie wydane postanowienie o odrzuceniu skargi i sprawa zostanie zakończona.
2. można również napisać do sądu wniosek o cofnięcie skargi, z uzasadnieniem, że sprawa została załatwiona (odpowiedź dotarła). Wtedy sąd uwzględni cofnięcie i sprawa zostanie zakończona. Skutek będzie taki sam, jak w przypadku pkt 1.
3. można również napisać do
Koniec końców odzyskałem moje 100 peelenów ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jestem relatywnie zadowolony z całej sytuacji, choć wiadome
Wybaczcie poślizg w przesłaniu skanów, ale święta i inne duperele. Dalsze w komentarzach ( ͡° ʖ̯ ͡°)