Wpis z mikrobloga

Brut IPA Sebastiana Makowskiego finalisty konkursu Kuźnia Piwowarów 2019 z Browaru Jan Olbracht

Styl: IPA / Brut IPA
Ekstrakt: 14,0 % wag.
Alkohol: 7,20 % obj.
Goryczka: ? IBU

Nie warto.

https://piwnypamietnik.pl/2019/07/21/brut-ipa-sebastiana-makowskiego-finalisty-konkursu-kuznia-piwowarow-2019-z-browaru-jan-olbracht/

[ #piwnypamietnikpestisa #piwo #craftbeer ]
pestis - Brut IPA Sebastiana Makowskiego finalisty konkursu Kuźnia Piwowarów 2019 z B...

źródło: comment_iWAC41XZgfAI1iGIRj55MUpl2tPGkNRr.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pestis: no właśnie znajomy ostatnio mi mówił, że w opór karmelowe, a jak piłem świeże to było faktycznie wytrawne, na karmel jestem dosyć wyczulony ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@pestis: Moje było tak wytrawne, że aż lekko rozpuszczalnikowe.
Widocznie kawał partii się przepasteryzował, a szkoda, bo Seba jest na prawdę utalentowanym piwowarem ( ͠° °)
  • Odpowiedz
  • 1
@pestis jak w każdej ipie, nienawidzę karmelu w chmielowych piwach przecież to przykrywa cały chmiel ( ͠° °)
  • Odpowiedz