Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +90
Demonstracja antynatalistyczna się odbyła! Pozdrawiam. NIE GRAJ W RULETKĘ CZYIMŚ ŻYCIEM!
#antynatalizm
#antynatalizm
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
@Rhaegson: Porównujesz Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa, zwane Bożym Ciałem, która jest usankcjonowana przez państwo Polskie jako dzień wolny od pracy, do marszu sodomitów i innych zboczeńców wszelkiej maści?
@contrast: Yy Szczęść Boże bracie i siostro, ja tylko przypomnę że jeżeli już przyjmujesz koncepcje ze starego testamentu to jesteś również zobowiązany do tych sodomitów mordowania, tak ci przykazuje twój Pan (On jest Pan):
@contrast: nie odmawiam im prawa do zgromadzeń -> victim shaming, bo przecież jakby nie wyszli, to by nie dostali w-------u
@contrast: ciężko żeby para biorąca ślub w wieku 55 lat mogła posiadać potomstwo. Bronisz głupiego argumentu.
@hehenuanek: Tak, proszę jest transparent... źródłó: https://poranny.pl/kazdy-inny-wszyscy-rowni-przez-centrum-bialegostoku-przeszedl-i-marsz-rownosci-kilkaset-osob-apelowalo-o-tolerancje-wideo/ga/c1-14291095/zd/37428929
@contrast: Do odwiedzenia w ogóle nic nie potrzeba, ale do zasięgania informacji o stanie zdrowia (szczególnie: gdy partner leży nieprzytomny po ciosie jakiejś nacjozwierzyny) już nie jest tak łatwo.
Inna sprawa to dziedziczenie - i nie, testament nie wszystko załatwi tak, jak dziedziczenie ustawowe (np. kwestie zachowków dla pominiętych krewnych ustawowych).
No to upoważnienie załatwia sprawę, przecież pary heteroseksualne żyjące w nieformalnych związkach partnerskich mają tak samo, nie widzę tu dyskryminacji. Co do dziedziczenia, to nie wypowiem się, gdyż się tym nie interesowałem i nie mam wyrobionego zdania, nie znam tematu.
@contrast: Pary heteroseksualne mogą się hajtnąć, homoseksualne już nie. Tu jest ta dyskryminacja.
@contrast: Możesz odpowiadać na dowolny z tych przykładów. Zabierałbyś dziecko?
@hehenuanek: Ja tak tego nie widzę, postrzegam małżeństwo jako ukierunkowane na potomstwo.
"Możesz odpowiadać na dowolny z tych przykładów. Zabierałbyś dziecko?"
Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie.
@contrast: Czyli nie umiesz wskazać, co dokładnie jest prowokacyjnego w tym transparencie, który pokazałeś? Aha.
@bedist: rozumiem że marsz niepodległości również uważasz za g---o warty spacerek, prawda? Bo jak wszystkie to wszystkie.
1/ Czyli nie umiesz wskazać, co dokładnie jest prowokacyjnego w tym transparencie, który pokazałeś?
2/ Spadki, gdzie nie da się nijak testamentem załatwić dziedziczenia tak, jak małżonek.
Komentarz usunięty przez moderatora
@hehenuanek: Inni widzą, sam to przyznałeś, właśnie chodzi o to, że jesteście INNI i do tego jesteście w zdecydowanej mmiejszości, chcącej narzucić swoje zdanie olbrzymiej większości. Ty udajesz, że tego nie rozumiesz?