@kalectwo "There isn't much of an advantage over the stock Anet A8" No przynajmniej autor jest szczery, mnie przekonał żeby nie robić :)
@FlameRunner właśnie forma prusy i zabudowa z Lacka bardziej do mnie przemawia. Zwłaszcza że można opary wentylować na zewnątrz bez montowania się w ramie drukarki.
Serio coreXY są lepsze? Sam już nie wiem w która stronę zmierzać
@a8110aac8b: ¯\_(ツ)_/¯ ja tam buduję aktualnie hypercube bo mój ender że swoim ciężkim łóżkiem jest zbyt rozklekotany. Na pewno nigdy nie zamierzam kupować /składać kolejnej mendelowej drukarki z łóżkiem w Y.
bo stół ze szkłem waży strasznie dużo, a będzie z tym tylko gorzej im więcej na nim wydrukujesz, bo jeszcze całym wydrukiem machasz. gdzieś do 200x200 i3 dają radę powoli, ale to tyle.
@a8110aac8b: na core xy jesteś w stanie mieć większe prędkości , nastepnie wysokie modele nie mają znaczenia, bo stół tylko pracuje w osi z. Na środkowej płycie anet 200mm/s nie jest aż takim problemem, ale wiadomo, im szybciej tym mniej dokładniej.
Chyba czas wymienić ostatnią część która pozostała ze stockowej a8.
Myślałem nad AM8.
Jakieś projekty warte uwagi są jeszcze na zmianę ramy na sztywną?
Hypercube chyba mnie nie przekonuje - przynajmniej dwa razy drożej rama a ponoć podobnie.
Ramps, e3d v6, bowden i w przyszlosci komora co abs pieknie wychodzi.
No przynajmniej autor jest szczery, mnie przekonał żeby nie robić :)
@FlameRunner właśnie forma prusy i zabudowa z Lacka bardziej do mnie przemawia. Zwłaszcza że można opary wentylować na zewnątrz bez montowania się w ramie drukarki.
Serio coreXY są lepsze? Sam już nie wiem w która stronę zmierzać