Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Elo,
chciałbym wyjechać do UK. Nie mam żadnych znajomych/rodziny u których mógłbym się zatrzymać, nigdy wcześniej nie byłem więc nie mam NINu. Jest to w ogóle do ogarnięcia? Ktokolwiek wynająłby mi pokój? W jakie okolice, do jakiego miasta warto na początku uderzyć? Nie, nie chcę jechać do żadnego Barnsley.

#uk #emigracja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Z ciekawości - dlaczego nie chcesz jechać do 'żadnego Barnsley'? Akurat B nie było moim pierwszym miastem w UK, a dużo lepiej i taniej się tutaj żyje niż te 100 mil na południe. I tak jakoś bardziej biało dookoła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Powiem tak, dawniej to się jechało w ciemno, sprawy załatwiało się bez języka i było to trudne, polaków było mało, a i tak ludzie dawali radę. Dziś to inny świat. Wyznaczasz miasto, wsadzasz zad do samolotu z walizką i wszystko na miejscu ogarniasz, czyli hostele, NINy, bank.

A poza tym, Temat wałkowany milion razy, zamykam.W przyszłości zapoznaj się z regulaminem i użyj opcji szukaj ( ͡ ͜
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ja jechałem do uk bez nagranej roboty, tylko pokoj ogarnięty miałem przez kumpla. W sobotę przyleciałem, w niedziele grałem na kompie, poniedziałek agencje pracy, wtorek telefon i w środę już byłem w robocie. Nie wiem jak z angielskim u Ciebie, ale jak nie jestes debilem to na luzie dasz rade.
  • Odpowiedz
@siezabij: prawie identycznie jak ja.

Najlepsze jak szukalem High Street nr taki i taki bo przeczytalem, ze jest tam JobCentre. Nie znalazlem - pod danym numerem nicnie bylo. Potem sie dowiedzialem, takich HighStreet to jest w ladku kilka jak nie kilkanascie a orzy szukaniu adresu najwazniejszy jest post code.
  • Odpowiedz