Aktywne Wpisy
Tomahawkkk +250
1. Mieszkanie kupione w 2018 roku za 350k zł,
2. wynajmowane przez 4 lata za 3000 zł/msc,
3. sprzedane w tym tygodniu za 670k zł.
Tak wygląda nieopłacalna inwestycja według spadkowiczów xD
#nieruchomosci
2. wynajmowane przez 4 lata za 3000 zł/msc,
3. sprzedane w tym tygodniu za 670k zł.
Tak wygląda nieopłacalna inwestycja według spadkowiczów xD
#nieruchomosci
mrwilder +12
Dwa tygodnie temu wlałem 5L soku NFC do balonu, dosypałem 4g drożdży winiarskich i zostawiłem.
Co mnie zdziwiło, tydzień nie chciało ruszyć, ale po równo 7 dniach zaczęła się burzliwa fermentacja, a dziś po kolejnym tygodniu jest już spokój. Czytałem, że powinno ono w sumie takie 3-4 tygodnie fermentować.
Zastanawia mnie kwestia mętności. Cześć osadu już jest na dnie. Czy mogę za tydzień zlać cydr znad osadu, sypnąć proporcjonalną dawkę klarowinu (bentonit) i za kolejny tydzień zlać do butelek dodając 2g cukru do butelki, żeby się zgazowało?
Jakieś uwagi, rady, zastrzeżenia do powyższego planu?
Jak pyknie, to z własnych jabłek będę robił większą ilość. Te 5L na takie zapoznanie się i z ciekawości jakie wychodzi z soku marketowego
#cydrdomowy #winodomowejroboty #winodomowe #alkohol
Zatem nie musi być gazowane. Jakiś pomysł na wyklarowanie tego?
No jedynie, że 10 razy przelewać
Temu chcę sklarować w miesiąc ile się da
Temp pokojowa, innej nigdzie nie mam
2g cukru to nie tak ostrożnie? Delikatny gaz będzie, nie zależy mi by było idealnie, w bardziej by butelki nie strzeliły