Aktywne Wpisy
JPRW +145
Przecież to jest po prostu niepojęte, że takie wysrywy ktoś tu wrzuca, ktoś inny plusuje i jeszcze pisze w komentarzu, że to "fakty historyczne", gdzie dosłownie każdy punkt to półprawda, manipulacja albo zwyczajna brednia.
Nie mam siły na dyskusje o przyczynach i przebiegu powstań kozackich w XVIII w. ani inspirowanej przez carską Rosję koliszczyzny, więc niech będzie, że da się to sprowadzić do "Ukraińcy mordujo Polaków". Niech będzie, że źródła ówczesnych mordów
Nie mam siły na dyskusje o przyczynach i przebiegu powstań kozackich w XVIII w. ani inspirowanej przez carską Rosję koliszczyzny, więc niech będzie, że da się to sprowadzić do "Ukraińcy mordujo Polaków". Niech będzie, że źródła ówczesnych mordów
KosmicznyPaczek +30
Hej #oski996
Wykop cię przejrzał wykop już wie. Nikt nie zadziera z Wykop.pl
https://m.facebook.com/oskar.zdolski
#danielmagical #patostreamy #csiwykop
Wykop cię przejrzał wykop już wie. Nikt nie zadziera z Wykop.pl
https://m.facebook.com/oskar.zdolski
#danielmagical #patostreamy #csiwykop
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Williams w kwalifikacjach był szybszy o ponad 1.3 sekundy, względem swoich poprzednich wyników na podobnych torach.
EchaSanoku:
"Było ciut bliżej" xD
Polecam tego allegrowicza, bardzo fachowe, eksperckie analizy, powinien założyć jakiegoś blogaska, albo nagrywać vlogi, bo dobrze się go słucha xDDD
#f1 #kubica #williams #echasanoku
Nie przepadam za Panem Szafą ale bez przesady.
@dablju_: Konkurencja raczej nie będzie stać z założonymi rękami w oczekiwaniu aż ich łaskawie Williams dogoni. Obecnie Haas jest w dupie ciemnej niczym ich malowanie, Racing Point może mieć problemy finansowo organizacyjne i STR może mieć problem przez cienkie wsparcie od Red Bulla ale nawiązanie walki z resztą stawki to jakaś mrzonka. Do zdobycia choćby punktu konieczny jest jakiś karambol lub ulewny
@podobno_mialem_multikonta: Ale do takich wysrywów, to mnie nie wołaj, bo mnie to nie interesuje.
Bełkot bez oparcia na faktach, to uskuteczniaj w blogaskach, a nie w moich wpisach.
@siwers3: Jade? Merytorycznie pokazuje jak koleś
@erb0: Ale idąc twoim tokiem myślenia to można spokojnie zebrać wszystkie czasy torów i policzyć średni czas na kilometr i będziemy mieli.Mówisz o 1,3 sekundy na okrążeniu ale kompletnie w dupie masz czy to owal czy jeden wielki zawijas (uwypuklam, ale chyba załapałeś o co mi chodzi).
Dla mnie ta wyplusowana riposta jest dramatycznie słaba. Kolejny raz nie ma merytorycznego odniesienia się do argumentów. A potem widzę screeny z obracaniem całego zamieszania w żart, coś w stylu "to jednak można robić wykresy?". To ma nawet swoją nazwę w nauce, ale mam na profilowym czapeczkę Williamsa, nie okulary profesora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą, wyobrażacie sobie, że
A F1 nie jeździ po owalach i tory są mniej więcej podobne. Odliczając Hiszpanie, Monaco i Austrię osiągi wszystkich zespołów poza Williamsem były prawie takie same na różnych torach.
Ale powtarzam po raz kolejny, ja nie dyskutuję o przyczynach zwyżki Williamsa, tylko o tym że była bardzo duża, a nie "ciut bliżej". Trzeba być ślepym
1.3 względem jakiego toru? Przecież małpa zauważy, że tory różnią się czymś więcej, niż tylko długością. Na jednym będą +3 sek, na innym +5. Na podstawie jednego wyniku nie sposób określić trwałego trendu. Za 2, 3 wyścigi będzie więcej wiadomo ale obwieszczanie w tym momencie, że jest wielka poprawa nie ma sensu.
Koleś jest chamem i prostakiem a jego
@snieznykoczkodan: A gdzie ja pajacu obwieszam jakiś trend?
Naucz sie czytać ze zrozumieniem i dyskutuj z tym co napisane, a nie z twoimi urojeniami.
@snieznykoczkodan: I zacznij od lekcji matematyki.
Jak założysz sobie ze przecięty tor jedzie sie w 90s
A Williams miał przeciętną stratę ponad 4,5% na wszystkich torach poza ostatnim.
To przeciętnie tracił ponad 4s
Kiedy ostatnio stracił trochę ponad 3% to daje do 2,7s na przeciętnym torze.
Zatem
@erb0: Zdefiniuj podobne. Liczba zakrętów, dohamowań, prostych, ciasnych zakrętów. Chcesz porównywać tory gdy nawet średnia temperatura wpływa na osiągi (wiemy, że Williams się przegrzewa). Już nie wspomnę o innej wydajności silnika ze względu na wysokość.
A później próbujesz sobie z tego robić żarty? No to kolego albo próbujesz merytorycznie, albo pajacujesz i śmieszkujesz.
Nikt Ci, ani Danielowi nie odbiera Twoich wniosków, ale akurat Daniel wyraża swoje tezy w bardziej profesjonalnym tonie i z większą kulturą. No i ma na to jednolity sposób na ich wyrażanie. Więc się ogarnij i zluzuj.
Ty jesteś jakiś niedoje..ny czy co?
Kuźwa skoro zawsze było okolice 104,5% przez 9 wyścigów, a teraz było 103%
to widzisz zmianę, czy udajesz ślepego pajaca który jej nie widzi?
Ogarniasz że mnie wali jaki był jej powód? Dyskutujemy o tym czy była, czy jej nie było.
Bo trzeba być już totalnym przyjeb... żeby twierdzić że to "ciut".
@siwers3: A dlaczego nie oba? Można merytorycznie i śmiesznie.
Poza tym nie wyobrażam sobie dyskusji na poważnie, na wykopie, gdzie 98% ludzi to idioci którzy nawet nie rozumieją co czytają xD
@siwers3: Jak lubisz jak ktoś kulturalnie pluje
OP w
Średnia z 10 rund to niecałe 82 sekundy. Więc albo odrzucasz "skrajne tory" i liczysz wszystko od nowa, albo bierzesz wszystkie i średnią 82 sekundy. Inaczej to jakaś średnia wybiórcza.
Pisz więcej, to zaraz mnie utwierdzisz że nie udajesz głupiego, tylko taki jesteś.
Bo nie ogarniasz ani podstaw matematyki, ani logiki.
Jeśli Williams na 9 torach tracił po około 4,5% a teraz stracił 3% to była znaczna poprawa czy nie było?
BYŁA!!! Ale nie napisali tego na onecie, to może nie zauważyłeś.
A te 4,5% to na jednym torze 3s, na innym 4,5s a na torach 90sekundowych to jest 4s.
Myślę, że lepiej by ci poszło wyliczenie tego za pomocą liczb zespolonych, bo tam występuje tzw. część "urojona".
Masz tam adresik w linku xD
Jak nie rozumiesz że tory które jeździ się 90sekund są w tym względzie podobne, to nie moj problem.
Jak nie ogarniasz przeciętnej 4s straty na przeciętnym torze, to dla takich gamoniów ci ładnie policzyli że to 4,5% XD
Skoro zwracasz uwagę na zmniejszenie straty o 1,3 s to jasne jest, że mówisz o jakimś trendzie, o zwyżce formy, która wg ciebie ma miejsce. Nie udawaj więc, że czegoś nie napisałeś, że nie to miałeś na myśli. Bądź na tyle odważny, aby bronić swojego argumentu, zamiast udawać, że wcale go nie podnosiłeś gdy ktoś ci wytyka jego wady.
Poza Williamsem duży skok w stosunku do ostatnich GP zanotowały też
@snieznykoczkodan: Może jest to jasne dla ciemniaków jak ty, ale ja nic takiego nie napisałem.
Łatwo jest krytykować i rzucać obelgami na prawo i lewo, dużo trudniej zrobić coś swojego i zrobić to dobrze. Ten wpis jest tego najlepszym przykładem.
Nazwać 1,5-2% poprawy w F1 jako "ciut" to jest januszerka na maxa.
A to że brniesz w to, że udajesz kretyna który nie umie zrozumieć, że tory które jeździ się w 90sekund są w tym aspekcie do siebie podobne, to jest żałosna taktyka dyskusji.
Dlatego strata
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ogarnij, że nie każdy tor jest taki sam i nie na każdym dany bolid będzie miał identyczną stratę do przeciwnika i niekoniecznie jest to wynikiem progresu dokonanego przez zespół. Twoje mizerne obliczenia nic nie udowadniają bo zmiennych jest mnóstwo ale ignorujesz je dla własnej wygody.
Załóż własny kanał czy bloga, tam
@snieznykoczkodan: Ale ogarnij to jest wypok, strona dla debili robiona przez debili, a nie wizyta w teatrze xD
@snieznykoczkodan: A gdzie ja coś takiego napisałem? xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A gdzie ja coś takiego napisałem?
Mam wrażenie że jesteś przykładem osoby na którą doskonale działa PR Williamsa.
Czy jesteś podekscytowany każdym wyścigiem jak GR?
Może zamiast pisać, to najpierw przeczytaj ze zrozumieniem XD
I powinieneś się cieszyć bo przyznałem ci rację. Skok jest ogromny, inne zespoły marza aby byc tam gdzie Williams ( ͡° ʖ̯ ͡°)