Wpis z mikrobloga

@GhostWriterDrejka: jest 2019, możliwość poznania nowych wykonawców, serwisy streamingowe, zespoły ktore nie potrzebuja wytwórni, najlepsze czasy dla fanow muzyki.
Ale istnieja trolle ktore od czasow studiów zawsze beda brandzlowac się do november rain i glosowac w top wszcechczasow w trójce. To przecież to samo co fani Zenka. Fani zenka lubia zenka bo to jest muzyka ich środowiska i ja znają i nie wychodza ze swych norek...
Jak nadal sluchasz codziennie
  • Odpowiedz
@lothar: BTW codziennie klasyków nie słucham i właśnie się staram ich słuchać jak najrzadziej ale do mnie twoja konkluzja jakoś nie za specjalnie trafia. Przynajmniej z tym głosowaniem. Dużo muzyki przerobiłem, dużo szukałem ale nic lepszego od Zeppelinów chociażby nie znalazłem. Gdzie ja też nie jestem nawet fanem jednego gatunku, a rock podsumowywując to by pewnie na 3 miejscu jeżeli chodzi o ulubiony gatunek.

Na co głosować na Topie Wszechczasu?
  • Odpowiedz
@DiscoKhan: to moze zaczne od topu w trójce. Nie jest mozliwe ze przez 30 lat nie bylo dobrej muzyki a w top 100 sredni wiek utworów laduje w latach mlodosci przecietnych sluchaczy 50latkow.
Dodatkowo wszysyc w jednym sosie preferuja rock, ignorujac inne gatunki.

Muzyka popularna jest pisana dla 13 latkow i dlatego dorośli maja to co w radiu za g---o. Dochodzi do tego nostalgia i ladunek emocjonalny z młodości.

Jako przyklad rewolucji muzycznej podam folk rock typu lumineers, beirut, bon iver itp. Ten niszowy gatunek stal sie mainstreamem dzieki rewolucji technologicznej. Tak samo poznalem brass house czy cyganski jazz, cos czego nigdy bym nie uslyszal w poprzednim pokoleniu. Albo kolejna fala retro
  • Odpowiedz