Aktywne Wpisy
Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Okazuje się, że nawet w ogóle nie robiąc dziecka "zabijasz" je xD
LGBT powoli się nudzi i z centrali przyszły nowe wytyczne: obecnymi wrogami są osoby, które nie chcą pogarszać sytuacji klimatycznej i skazywać potencjalnych ludzi na życie w czasach katastrofy ekologicznej.
#bekazprawakow #neuropa #klimat #globalneocieplenie #urojeniaprawakoidalne #antynatalizm
Skandal takie fakty przytoczyć, pismo święte by poczytali lepiej!
Właśnie. No i kto im 'każe' xD? Redaktorzy z wyborczej chodzą po domach i robią przymusową wazektomię? A może aborcję?
Ja wiem, że o niektórych rzeczach wygodniej jest nie myśleć, ale właśnie to podejście 'a co sie będziemy przejmować, jakoś to będzie' doprowadziło do obecnego stanu
@Soojin21: To jeszcze nic, ci przeciwnicy "cywilizacji śmierci" za własnie cywilizacji fundament uznają religię z Bogiem który według szacunków wymordował ponad 2 miliony ludzi (w dużej mierze przeciwników Żydów, ups), a przy okazji kazał mordować całkiem spore grupy typu homoseksualiści czy zoofile, a nawet.. własne nieposłuszne dzieci xD Jak u Orwella, wszystko na opak.
Jak
@mozgogrdyczka: dobrze dobrane słowa
@Soojin21:
Pewnie, że tak. Jednak afrykański czy azjatycki (mowa oczywiści o krajach rozwijających się, nie o Japonii, Korei czy chińskich metropoliach) styl życia znacznie odbiega od europejskiego i amerykańskiego. Przeciętny Europejczyk czy Amerykaniń je znacznie więcej mięsa, zużywa więcej
@Soojin21: No jak oni nie przestaną się rozmnażać to mogą umrzeć z głodu. I Chińczycy(choć u nich ten przyrost za wysoki nie jest) już się bogacą, Indyjczycy powoli zaczynają się bogacić. A Afrykańczycy może też kiedyś zaczną się bogacić. Uważam że głód zabija szybciej niż co2. Lepiej zapobiegać niż później leczyć. Kontynent afrykański powinien drastycznie zmniejszyć dzietność, ekspansja kościoła katolickiego na tym kontynencie nie pomaga.
Taki lewak smierdzacy może "pomyśli" wtedy: ojej, jestem winny emisji co2, strzelę sobie w łeb!
@mroznykasztan: Jest dokładnie odwrotnie. Te regiony powinny się jak najszybciej rozwijać (a więc i rozmnażać), bo potrzebujemy więcej kapitału przy rozwiązywaniu naszych problemów m.in. z CO2. To nie ilość ludzi jest problemem, ale aktualny system społeczno-ekonomiczny. Im więcej
@Soojin21: no to może tu jest pies pogrzebany a nie w dalszym zmniejszaniu populacji rdzennej Europy? W Europie panuje od dłuższego czasu NIŻ, który jest hamowany napływem imigrantów (może swoją drogą to jest dobre rozwiązanie? Zaprzestanie imigracji? Nikt na to nie wpadł w GW?). Takie teksty o