Wpis z mikrobloga

@PoProstuOn: też posiadam Nubule chociaż chciałam Almond, ale on dopiero po 17 ma być u nas.

Taki pro tip: ustaw sobie 90Hz cały czas ale rozdzielczość daj na te auto switch. SoT z 5/6h skoczył mi na 8h, bez zmieniania na jakieś dark mode/etc
  • Odpowiedz
  • 0
@mavon ja też chwilę czekałem na Blue, bo nie był dostępny od ręki. Sprowadzali dopiero.
Dziękuję za protipy :) Zastosuje u siebie, zobaczymy jakie będą rezultaty. 8h SOTu to byłoby coś, ale ja zbyt intensywnie korzystam ze smartfonów :p
  • Odpowiedz
@PoProstuOn: też jestem raczej heavy userem ale baterią się bardzo pozytywnie zaskoczyłam. wszędzie mam jasne motywy (nie lubię dark mode), wifi/lte/bt/lokalizacja cały czas ON, jakieś gry nawet i od dobrych 7/8 ładowań ani razu nie zeszłam poniżej 7h SoT. Wcześniej miałam pixela 3XL i nigdy nawet do 4h nie dociągnęłam..

gdyby zmienić na 60Hz to pewnie by nie raz uderzyło się w 10h. Ale jakoś nie widzę powrotu z 90Hz( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@mavon ogólnie recenzenci miewali jakieś 'ale' co do baterii, Twoje wyniki są jednak bardzo optymistycznie. I do tego nie używasz dark mode, którego ja włączę. Czyli jednak jest nieźle :)
  • Odpowiedz
  • 0
@mavon naprawdę świetne czasy, choć widzę pewną rzecz - nie używasz dualsima, to też pozytywnie wpływa na wyniki

@damian_co_dalej jest ogromny, fakt. Ja to sobie akurat bardzo cenię. Mnóstwo przestrzeni roboczej nie skażonej żadnymi notchami, dziurkami, pierdółkami. O to mi chodziło
  • Odpowiedz
@PoProstuOn: nie, dual sima nie używam. generalnie z takich ustawień to tak
WiFi/LTE/BT cały czas odpalone (korzystam dużo z galaxy budsów i radia w aucie)
NFC jak akurat potrzebuję
Auto brightness (po 2 dniach nauczyło się dobrze moich nawyków)
Lokalizacja tylko gdy korzystam z nawigacji, inaczej wyłączam
  • Odpowiedz