Aktywne Wpisy

kidi1 +40
Ze względu na to, że idzie zima, czeka nas ten sam scenariusz związany z dziećmi.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.
Dziecko łapie wirusa grypy.
Objawy to gorączka ból głowy, kaszel, osłabienie.
Rodzic idzie z dzieckiem do lekarza.
Lekarz bada powierzchownie, ale nie robi żadnych testów.

PiccoloColo +36
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.

nie chcę brać całego budżetu w gotówce i zastanawiam się co lepsze dla wypłat w bankomatach tamże
#revolut czy konto walutowe? ma ktoś z was jakieś doświadczenia?
also, orientujecie się jak wygląda temat płacenia kartą w Serbii? powszechne czy raczej nastawiać się na gotówę?
ostatnio byłem tam z 7-8 lat temu
#podroze #podrozujzwykopem #serbia #balkany
Siekiera bardziej się przyda
@boloney: Jeśli miałbyś konto walutowe to wiadomo że lepiej niż revolut, no ale weź załóż gdzieś konto w dinarach.
Więc revolut + bankomat który nie bierze prowizji. Internet mówi, że bezprowizyjne są bankomaty AIK Banka i Erste Bank.
Aczkolwiek to tylko kilka kart debetowych m.in. Visa z Getin, Envelo lub Mastercard z Pekao + poszczególne kredytówki.
Dobrym rozwiązaniem jest też karta walutowa w USD w T-Mobile - rozliczanie walut bezpośrednie, bez prowizji, a dodatkowo darmowe i nielimitowane wypłaty z bankomatów na całym świecie (trzeba uważać bo niektóre
@lubiczklan: gdzie śmigasz?
co do Visa Świat - mój ojciec zaliczył niezłą wpadkę ostatnio z tą kartą. na Sycylii wszytko spoko ale naliczyli mu jakieś krzywe prowizje w
Zwykłe karty złotówkowe to podwójne przewalutowanie. Kompletnie nieopłacalne.
Karta debetowa z włączoną opcją wielowalutową to już lepsza opcja, ale potrzebujesz rachunku walutowego.
Revolut to
Nie wszystkie takie jak pisałem.
Komentarz usunięty przez autora
@boloney: takie miejsca są najlepsze! <3