Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z #lodz i okolice miałby chwilę, żeby podjechać i potwierdzić istnienie Cmentarzyska Kiosków Ruchu w tym miejscu: https://goo.gl/maps/aUqbCzbeBxmjxbQs7 ?

W 2013 (wg Google Maps street view) stał tam jeden kiosk. Wg satelity Google Maps w 2019 jest ich już kilkanaście.

Plusujcie pierwszy komentarz, jeśli chcecie był zawołani w przypadku wyjaśnienia sprawy.

Tematem zainteresowałem się na podstawie pobocznego wątku we wpisie o cmentarzysku tramwajów pod Warszawą: https://www.wykop.pl/wpis/42494027/koles-ma-centralnie-kolekcje-tramwajow-na-dzialce-/
gumol - Czy ktoś z #lodz i okolice miałby chwilę, żeby podjechać i potwierdzić istnie...

źródło: comment_wQtb5HKHHT6f8Zwn1QIMK79EyJCGCenQ.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gumol: jest komentarz do miejsca na google mapsach:

* * * * * 5 godzin temu
Bardzo ciekawe miejsce, niestety jego historia jest bardzo smutna.
Dobre na weekendowy wypad za miasto.
Pozdrowienia
  • Odpowiedz
@Krupier: Mireczku bardzo fajna mapka, szkoda że tak mało atrakcji w mojej okolicy (tj. podkarpackie) bo nie raz na wakacjach podjechałbym zobaczyć coś ciekawego, ale po wpisaniu „atrakcja miasto xyz” w 90% wyskakują kościoły/ katedry/ cerkwie :D
Może zrobisz z tego jakieś osobne znalezisko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ciekawe co to za bardzo smutna historia? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@poji: to są kioski, w których dokonano przestępstw, więc niemożna ich zniszczyć lub w---------ć dopóki sąd nie wyda postanowienia o tym, bo to dowody.
  • Odpowiedz
Mireczku bardzo fajna mapka, szkoda że tak mało atrakcji w mojej okolicy (tj. podkarpackie) bo nie raz na wakacjach podjechałbym zobaczyć coś ciekawego, ale po wpisaniu „atrakcja miasto xyz” w 90% wyskakują kościoły/ katedry/ cerkwie :D

Może zrobisz z tego jakieś osobne znalezisko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ziobekk: dzięki.

Na znalezisko się chyba nie nadaje. Dopieszczam sobie mapkę w wolnych chwilach. Docelowo ma być opis i foto każdego miejsca. No i
  • Odpowiedz