Wpis z mikrobloga

Mam tylko jedno pytanie, dlaczego po wymianie A. Davisa ciągle słyszałem, że LAL nie mają ławki, że to tylko dwóch zawodników i sami nie wygrają. Natomiast w przypadku Lac słyszę, że PG i KL poszli do drużyny, która była w playoffach. Przecież z tego skladu jest tak naprawde tylko Lou Williams i Harrel, całą resztę trzeba ściągnąć albo wydraftowac, a na rynku nie ma ciekawych rolesow, budżetu też nie mają dużego i nie mają pickow żeby kogoś wyciągnąć z innej drużyny, lub wybrać w drafcie?
#nba
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michal015: bo w Lakers naprawdę pod kontraktami zostało tylko 3 graczy (Davis, Lebron, Ingram), kiedy w Clippers w tym momencie był Beverley, Williams, Harrell, Shamet i Zubac + PG i Kahwi to jest 7 zawodników, jeśli się nie mylę ciągle mają mid level no i można na minimalnych kontraktach pościągać graczy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@michal015: Jest Doc, Beverley, Lou, Harrell, Shamet, Zubac też pewnie wróci, jedynie SGA poszedł do Thunder, no i na skrzydło jeszcze przyszedł Harkless. Trzon zespołu pozostał dokładnie taki sam, natomiast teraz sezon zaczną z Leonardem i Georgem, a nie Harrisem i Danilo. Niesamowity upgrade.
No a Lakers praktycznie wszystkich zawodników wymieniło po Davisa, więc dlatego nie mają składu w przeciwieństwie do Clippers.
  • Odpowiedz
@parooow: nie wiem dlaczego myślałem, że Beverley podpisał z Chicago i odchodzi. Shameta i Zubaca nie widziałem na żywo w akcji więc też mi umknęli. W takim razie faktycznie ich lineup wygląda fajnie. @Trae: no z tym trzonem to bym się kłócił, ale faktycznie zostało więcej zawodników niż mi się wydawało. @kapajszko: jakim cudem zadając pytanie mogę "wiedzieć swoje"? Pytam, bo właśnie nie wiem. A Januszem
  • Odpowiedz