Wpis z mikrobloga

Mirki, jak dojechać najlepiej z Lublin do Kraków i z powrotem bo to jakaś masakra z tego co widzę?

- PKP:
* autobus -> Radom -> Pociąg Krk
* Lbn -> Rzeszów -Krk ale nie mozna kupic biletu na trasę z przesiadką przez internet (°°

- Flixbus niby połączneia ok ale jak zacząć czytać komentarze na temat FlixBus w necie to już chyba lepiej towarowym...

Na prawdę jest tak źle z komunikacją? Jaki sposób polecacie bo będę jeździć na tej trasie często?

Może lepiej BlaBlaCarem?

#lublin #krakow #pkp #flixbus #blablacar
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@guria: W żadnym wypadku PKP...To jest k---a dramat. Osobiście jechałem Flixbusem z Lublina do Krk i nie mogę złego słowa powiedzieć. Kumpel też w ten sposób regularnie wpada z Krk do Lbn i ani razu nie było problemu.
  • Odpowiedz
@guria Mój rekord na trasie Lublin Warszawa to 5h opóźnienia z czego całość spędziłam na peronie bo mówili co 15 min że będzie opóźnienie o 15 min. Jak zaczynali przebudowę to opóźnienia sięgały 8h. Tyle ludzie potrafili stać na jakimś zadupiu w połowie drogi.
  • Odpowiedz
@guria: czesto jezdze flixbusem/bptourem i nie miałam nigdy większych problemów, pomijając spóźnienia, ale na takie rzeczy czasami nie ma wpływu. jak wyżej, polecam rezerwować bilety na stronce moj-bus
  • Odpowiedz