Wpis z mikrobloga

Osobiście wiem że podziała długo ale są pewne niedoedukowane jednostki, które twierdzą że takie karty znacznie szybciej się psują.

Obstawiam 3 lata bezawaryjnej pracy do wakacji 2022

@cranberry250: wystarczy pooglądać kanały naprawiaczy kart pokoparkowych na YT żeby wiedzieć, że bardzo często potrafią paść po dwóch tygodniach od kupienia.
  • Odpowiedz
@Arriva: wystarczy obserwować co się dzieje z większością takich kart pokoparkowych, jak wyglądaja po rozbiórce. Temat wałkowany 100 razy, nie ma co tutaj tłumaczyć XD. Do tych kart z koparek to idealnie pasuje powiedzenie chytry 2 razy traci.
  • Odpowiedz
@Artic: w niektórych kartach z czasem degradują się luty, odgrzanie karty w piekarniku prowizorycznie je regeneruje. Oczywiście to loteria i nie zawsze pomaga (a czasem szkodzi), ale skoro karta i tak była zepsuta, a oddawać jej do specjalisty nie ma sensu, to wypiekłem ( ͡° ͜ʖ ͡°). W google znajdziesz wiecej o tym procesie
  • Odpowiedz
@TheMan: problem jest taki, że urządzenia tego typu są produkowane do 8h x 7d

@rhqq: Nie ma co panikować, mam jednego 8 letniego laptopa acera z gpu AMD, któremu za chwilę stuknie 50 tysięcy przepracowanych godzin, w tym myślę, że spokojnie 30 tysięcy godzin pracy gpu(i cpu w sumie) to 80-95 stopni pracy. Zwykle nie gaśnie przez kilka dób.
  • Odpowiedz
  • 0
@Arriva: wystarczy obserwować co się dzieje z większością takich kart pokoparkowych, jak wyglądaja po rozbiórce. Temat wałkowany 100 razy, nie ma co tutaj tłumaczyć XD. Do tych kart z koparek to idealnie pasuje powiedzenie chytry 2 razy traci.

Szanowny przedstawicielu NVIDIA/AMD

Czyżby najnowsze modele RTX/VEGA nie sprzedawały się zgodnie z założeniami działu handlowego? :)
  • Odpowiedz
@Bombowy_Zasilacz: Akurat te konkretne Asusy padały jak muchy, nówki 3mies gwarancji z samym VGA bez hDMI chodziły po 400 nowe, ludzie pokupowali a potem się musieli bawić z gwanacją/zwrotem. To oczywiście nie zmienia faktu, że masz rację, wiadomo ludzie przeczytają że karta chodziła na małych napięciach i ma dużo gwarancji to myślą że można brać bez problemu.
  • Odpowiedz
@kammel19: miałem na myśli ogólnie różne modele, fakt że dużo zależy od projektu pcb, sekcji zasilania, użytych komponentów ale zazwyczaj pokoparkowe są zryte masakrycznie gdzie masa ludzi twierdzi, że takie karty są nieskazitelne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cranberry250: Ja kupiłem z outletu X-Kom RX 580 (pewnie też pokoparkowy) z niby 3 letnią gwarą. Ktoś wie na jakiej zasadzie to działa? X-Kom bierze na klatę ew gwarancję czy może producent (XFX) ją sprawdza i daje 3 lata gwary na takiego górnika?
  • Odpowiedz