Wpis z mikrobloga

Czy #pocztapolska udostępnia podpis kto odebrał przesyłkę nadaną do mnie? Ostatni status - Doręczono i jestem ciekaw komu (jestem w pracy).
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grykom:
Gdybyś był nadawcą, to dało by się uzyskać taką informację, jako adresat możesz próbować. RODO raczej tutaj nie obowiązuje.
  • Odpowiedz
@haosek: Pocztex Kurier 48
Okazało się, że przesyłka jest w skrytce pocztowej na klatce. Mimo wszystko napiszę do nich ponownie skargę. Ponownie ponieważ już wcześniej pisałem, że zostawiają paczki sąsiadom bez mojej zgody. Teraz zostawili w skrzynce więc pewnie pracownik poczty podrobił mój podpis.
  • Odpowiedz
@grykom: A no to co innego. Mimo, że jestem pracownikiem Poczty to pracę kurierów oceniam nisko (no nie z mojego urzędu bo od nich jak coś mam zawsze paczuszki na swoim fachu). A po ostatniej akcji, gdzie Orange podpisało umowę z moim nieżyjącym ojcem (złożona przez internet, kurier doręczał) to w ogóle już nie wiem co myśleć o kurierach.
  • Odpowiedz
@haosek: Kurierzy chyba mają płacone za dostarczoną paczkę, czy się mylę? To by wyjaśniało dostarczanie gdzie się da (sąsiedzi, skrzynka itd).
Miałem też ostatnio taką sytuację, że zmienił się listonosz na rejonie i źle dostarczał przesyłki. Pod dobrą klatkę i dobre mieszkanie, ale złą ulicę :) Całe szczęście trafiłem na uczciwego kolesia pod tym innym adresem i dał mi znać, że dostał przesyłkę dla mnie.
A najlepsze, że napisałem skargę
  • Odpowiedz
@grykom: A ja nie wiem jak tam z paczkami jest teraz i punktami? Są jakieś Żabki, Orleny, Ruchy? Nie wiem dokładnie bo nie siedzę w paczkach tylko jestem listonoszem. A kurierzy tak mają zazwyczaj płacone od doręczonej paczki.

A wiesz co do pomyłek to się zdarzają, nawet starym wygom. A nie dziw się, że może się komuś nowego przytrafić. Wiadomo taka praca, że wypadałoby się nie mylić, ale co zrobisz.
  • Odpowiedz