Aktywne Wpisy

wykop +83
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
źródło: Wykop
Pobierz
Villeman +751
Boże Przenajświętszy, wygląda jakby pitbule i amstafy były sprzedawane w zestawach razem z tą patolą xD Jeden i ten sam schemat podludzi.
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
źródło: foto
Pobierz

Jadę sobie samochodem A , obok mnie jedzie B. Przed przejściem jedziemy niemal równo (ja ok 5 m za nim), tuż przed przejściem B mocno zwalnia i sobie skręca. Czy popełniłem wykroczenie, bo mimowolnie wyprzedziłem B tuż przed przejściem? Nie mogłem też zwolnić, bo za mną jechało kolejne auto.
ps. przejście dokladnie ze zdjęcia - nie ma świateł, wtedy też nie było żadnego pieszego.
źródło: comment_R4O3MMiFcDV7hwiijqJGodkDTxqiH5J5.jpg
Pobierzja już dawno się przyzwyczaiłem, że przepisy nie idą w parze ze zdrowym rozsądkiem i 'chłopskim rozumem'
No a gdyby faktycznie tego zjazdu nie było? Jedziemy równo, nagle B zwalnia, czy to oznacza że ja też zawsze muszę 'wyrównać' do B? Nawet za cenę tego, że ktoś mi wjedzie w tyłek?
Tak, ale z innego powodu. Jadąc równolegle z autem obok op widział całe przejście i to, czy są tam piesi czy nie. Kierowca, który zwolnił nie zasłaniał mu widoku. Co innego by było, gdyby jechał za nim - wówczas kierowca przed opem zasłaniałby mu przejście więc op powinien zwolnić także i
@Poldek0000: Tak. Gdyby trafił się służbista, to dostaniesz mandat za wyprzedzanie na przejściu. Polskie absurdy odcinek 2137.
@Poldek0000: Tak, musisz. Nie wiesz po co zwalnia, może żeby przepuścić pieszego. Takie sytuacje to straszna pułapka.
BŁĄD - kierowca za nami musi zachować bezpieczną odległość tak aby samemu zdążyć wychamować w razie zagrożenia, a jak wjedzie to jego wina
Wyprzedzanie to przejeżdżanie obok innego pojazdu poruszającego się w tym samym kierunku z mniejszą prędkością. Jeżeli przyhamował przed przejściem - ty też musisz (chyba że to przejście sterowane sygnalizacją). Nikogo nie obchodzi dlaczego, prócz tego, że przed przejściem należy zachować ostrożność i również zwolnić. Oddaj 200 zł i 10 punktów dolicz sobie do konta.