Wpis z mikrobloga

@drzuo:

@MiotaNimJakSzatan XD I patrzysz jak debil w ekran ładowania który na konsoli trwa wieki. Nawet alt taba nie można zrobić żeby coś w google sprawdzić albo na wypoku

Na następnej generacji będą dyski SSD 1TB. Zobaczymy kto będzie czekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nocny_akwarelista: no za 5 lat pewnie bede mial nowe gry na low to prawda a dobiera calkiem spoko - smiga mi wszystko na jakis 170 klatek nawet nie wiem po co a za karte uzywke dalem 600zl. Karta jeszcze z CUDA sprzegla sie z pakietem adobe i wspomaga renderingi... bajeczka. Przez 16 lat wsadzilem w pc 3800zl a woze go zodziennie w bagazniku do roboty wiec troche dostaje w dupe szczegolnie
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kRz222: W sumie to nie wiem po co te 120 fps na konsoli. W większości gier spokojnie starcza stałe 60 fps, a dzisiejsza generacja ma nawet problemy z tym, więc nie wiem jak zrobią tak żeby konsola była w miarę tania i żeby gry chodziły na niej w tych 120 fps ¯\_(ツ)_/¯
@PeaceUN ja z tego samego powodu używam lapka za grube pieniądze, bo jakbym miał do roboty wozić skrzynie to musiałbym samochodem jeździć. Na czym renderujesz w takim razie? Ciekaw jestem, u mnie to wygląda tak, że render obrazu i bake wrzucam na GPU, a działania silnikowe (obliczenia fizyczne, w ogóle cały gamę engine) staram się trzymać zdała od GPU