Aktywne Wpisy
bawelna100pro +126
Hurrr durrrr zetki j----e, nie chce robić i dziękować Januszexowi na klęczkach, robotę dezorganizujo xD dlaczego to zawsze Onet kobieta albo inne Kobieta RP wysrywa takie artykuły z p---y eh
#pracbaza #patologiazewsi #gorzkiezale
#pracbaza #patologiazewsi #gorzkiezale
źródło: 1000072065
Pobierz
SilesianPill +2
Wytłumaczy mi ktoś na czym polega fenomen Gdańska?
Okej, miasto jest ładne, chyba najlepsza starówka w Polsce, położenie nad samym morzem, ale według mnie to bardziej sprawdza się na weekendowy wypad niż do mieszkania tam na codzień.
Ceny mieszkań i wynajmu są bardzo wysokie, dodatkowo umowy wynajmu często są zawierane na krotki czas, bo trzeba zwolnić mieszkania turystom na czas letni.
Knajpy
Okej, miasto jest ładne, chyba najlepsza starówka w Polsce, położenie nad samym morzem, ale według mnie to bardziej sprawdza się na weekendowy wypad niż do mieszkania tam na codzień.
Ceny mieszkań i wynajmu są bardzo wysokie, dodatkowo umowy wynajmu często są zawierane na krotki czas, bo trzeba zwolnić mieszkania turystom na czas letni.
Knajpy
![[ENG] Prostym językiem ale w naukowy sposób o kiszeniu ogórków i kapusty](https://wykop.pl/cdn/c3397993/46dd20a3250c89d3cb0f6aef62f0063d746cf254813ce55e5e13ecc9669bc19e,q80.jpg)

źródło: comment_IqKqFfvKQmUUSbJmz9iApjKpHiE2DiGF.jpg
Pobierzźródło: comment_42rWGzdRwaUjXMQE8XJe8Uz0TVB4Jelg.jpg
PobierzTeza tego mema, to Boga nie ma i autor stara się, to udowodnić, co mu nie wychodzi, tylko tyle chciałem zaznaczyć.
P.S. Jestem agnostykiem
Tu film, który omawia ten problem:
P.S. Nie jestem ateistą
A wierzący jedynie mogą nakłaniać do wiary, co nie jest równoznaczne z wiedzą
Komentarz usunięty przez autora
Tak, można. Jeżeli coś jest wszechwiedzące i przeczy sam sobie, to nie może istnieć. I to jest logiczny dowód na nieistnienie tego czegoś. Powtarzanie w kółko że to kwestia wiary/niewiary tego nie zmieni.
To tak by zbadać górę Olimp, stwierdzić że nie mieszkają tam żadni bogowie, a potem mówić że nie da się udowodnić, że bogowie olimpijscy nie istnieją.
@PendzoncySzczypiorek: To jest dowód, że nie istnieje
Tak, jest to dowód, bo bazujemy to na podstawie książki napisanej przez rzekomego boga, a nie losowych ludzi. Dlaczego zostawił na siebie dowody? xD
Poza tym nie dyskutujemy tutaj o Biblii tylko o samym istnieniu / nie istnieniu czegoś.
Rozumiem, że jak ja bym napisał w pełni spójną książke opisującą jakiegoś Boga, to nie miałbyś żadnych zastrzeżeń?
Post jest o konkretnym bogu, bogu judeochrześcijańskim, więc mój post się zgadza.
@Cortez90: Jeżeli ktoś jest chrześcijaninem to musi wierzyć, że wszystkie osoby które uczestniczyły w rozwoju i rozpowszechnianiu hinduizmu na cały świat były kłamcami lub wiara w to co widzieli i podawali dalej była