Czy L4 u pracodawcy może zostać anulowane? Gość u mnie w pracy wziął na 2 tygodnie i dzisiaj sobie z nim pisałem tak po znajomemu i powiedział mi że te zwolnienie to mu znajomy lekarz załatwił bo chciał sobie zrobić wcześniej wakacje. Mam zamiar go p------ć bo czemu on może sobie niepracowac więcej ode mnie tylko dlatego że ma lekarza kumpla? Nie zgadzam się na takie coś tylko jak zrobić żeby nie wyszło że to wyszło ode mnie? Bo jednak trochę się kumplujemy i nie chce żeby miał o mnie złe zdanie. #praca #pracbaza #oswiadczenie #pytanie
@korporacion ze tez jeszcze sie ludzie nabieraja na zarzutki tego typa, srednio raz na miesiac cos wrzuci typu ze dalby gosciowi po praktykach prace bo mu obiecywal ale nie da rady i inne takie xDDD
@korporacion: Z jednej strony słabo, bo faktycznie gość ci to powiedział w zaufaniu. Z drugiej natomiast popieram, bo jednak k---a albo jesteśmy uczciwi albo nie m. Nie da się tak być trochę uczciwym albo prawie uczciwym... Każdy by chciał żeby było sprawiedliwie w życiu ale jak wykrywasz nieuczciwosc i chcesz to zgłosić, to cię ci sami ludzie wyśmiewają.
Wiem, że bait, ale komentarze niektórych powalają. Widać Polaczki lubią być j----i w dupę. Gość prawdopodobnie w takiej sytuacji j-----y ZUS na kasę czytaj zgarniał wasze podatki za pierdzenie w stołek, a na wykopie obrońcy sprawiedliwości.
@korporacion: jak bait to bait ale u nas w pracy była mama która miała w grafiku (1- zmiana od 6-14, x- wolne) 1 1 x 1 x to zawsze brała opiekę na chore dziecko i zyskiwała 3 dni wolnego w kupię. Ktoś był ściągany z wolnego aby za nią robić. Skończyło się po roku bo jeden z szefów mieszkał gdzieś w jej okolicy i w te jej opieki widział ją
@korporacion: Ciekawa sytuacja (albo zarzutka wszystko jedno). Ciekawe jakby wykopki zareagowały, jakbyś to pracownik chciał podkablował nie swojego kolegę, ale swojego pracodawcę (niekoniecznie do ZUSu, może być jakiś sanepid, PIP, czy skarbówka) Obstawiam, że wtedy najbardziej plusowane komentarze to by były "zgłaszaj, trzeba Januszów uczyć pokory".
#praca #pracbaza #oswiadczenie #pytanie
Nawet jeśli to tylko bait
źródło: comment_krB1mQDJRKMav5mWAB63SeJLOW0LXIz6.jpg
PobierzCiekawe jakby wykopki zareagowały, jakbyś to pracownik chciał podkablował nie swojego kolegę, ale swojego pracodawcę (niekoniecznie do ZUSu, może być jakiś sanepid, PIP, czy skarbówka) Obstawiam, że wtedy najbardziej plusowane komentarze to by były "zgłaszaj, trzeba Januszów uczyć pokory".