Wpis z mikrobloga

Czy jest tu ktos, kto uzywa GIMP-a do projektowania grafiki na strony internetowe? Chodzi o to, ze nie mam PS, a wiec i mozliwosci edycji grafiki z PS (da sie importowac PS do gimpa ale jest to uposledzona konwersja). Chcialbym za jakis czas zlecic pare grafik do zaprojektowania i chcialbym wiedziec, czy w ogole ktos taki istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jezeli jest tu taka osoba to prosze o portfolio na priv oraz orientacyjna cene zaprojektowania samego designu (bez kodowania) [wlasciwie to design juz jest, tylko trzeba poprawic jego wyglad jak np. wielkosc czcionek wzgledem innych grafik itp. oraz zaprojektowac szablon slidera z produktami ze sklepu internetowego].

#gimp #grafika #webdesign #photoshop
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cumpelnastodwa: nie lepiej wykorzystać jakieś profesjonalne narzędzie do tego, chociażby AdobeXD które jest trochę upośledzone ale daje radę i jest darmowe przy jednym projekcie?
  • Odpowiedz
@Kien: Dzieki za sugestie. Zaraz obczaje co to takiego. Narzedzie nie musi byc darmowe, ale PS dla kogos takiego jak ja, jest za drogi (bo bym go nie uzywal bo jestem uposledzony graficznie).

Prosze rozwin temat. Chodzi Ci o to, aby ktos mi zaprojektowal taki design i zebym ja go mogl sam edytowac? To by bylo super rozwiazanie.

Czy da sie eksportowac projekt w formacie PS?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cumpelnastodwa: na pewno nie da się za importować z gimpa, z PS się da, ale nie da się wyeksportować z XD do PS. ktos mógłby stworzyć projekt (np ja) a Ty możesz sobie potem otworzyć projekt i zmieniać jak chcesz
  • Odpowiedz
@Kien: a da sie w ogole wyeksportowac projekt do czegokolwiek? Juz mialem uruchamiac XD ale aplikacja uruchamia tylko biale okienko i znika. Bede musial rozwiazac ten problem zanim sie dowiem, co to w ogole jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cumpelnastodwa: w sensie z gimpa? pewnie jakiś się da do PS ale nie wiem jak z jakością takiego exportu. nie używałem gimpa od jakiś 11 lat :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Cumpelnastodwa: z XD możesz wypuścić taki link developerski, który pokazuje Ci wszystkie widoki, i jak najedziesz na dany element to widzisz jego właściwości w css, treść, a obrazki możesz pobrać. Można też wyeksportować do zwykłego jpg/png albo svg wprost z xd
  • Odpowiedz
@Kien: to swietnie. Ja juz od dwoch godzin chce to uruchomic ale widze tylko biale okienko, ktore znika po chwili. Pomoc adobe tez nie dziala bo nie ma nawet takich sciezek -> https://helpx.adobe.com/xd/kb/adobeXD-launches-into-white-screen-on-windows.html w registry oraz opcji w Win 10.

Musze spedzic nad tym troche wiecej czasu.

Napisz jeszcze orientacyjnie ile by mnie taki projekt kosztowal, gdybym Ci go zlecil. Czy masz subskrypcje w jakichs stockach, gdyby byl wyumagany jakis
  • Odpowiedz
@Cumpelnastodwa: photopea znam i działa całkiem dobrze. tylko trochę nie rozumiem, po co Ci możliwość edycji pliku, jeśli ktoś Ci dostarczy gotowy projekt, to wystarczy że masz specyfikację podaną i materiały osobno, i możesz to wdrażać, przynajmniej ja tak zawsze współpracuję z IT. A jeśli chcesz mi coś zlecić to napisz na pw i opisz to dokładnie o co chodzi :)
  • Odpowiedz
@Kien: OK, odezwe sie do Ciebie jak sie zdecyduje.

A po co mi ta photopea? Zawsze mnie denerwowalo to, ze nie moge edytowac PS. Teraz juz moge ( ͡° ͜ʖ ͡°). Czy mi to cos da? Pewnie nie ale moze sie przydac.
  • Odpowiedz