Jestem na stażu w spółdzielni, wszystkie babki u mnie w oddziale mają 1,8 k, oprócz kierownictwa. Mam magistra i zależy mi na pracy biurowej. Dadzą mnie na jakieś lepiej opłacane stanowisko po stażu ? Lepiej szukać pracy w prywatnej firmie, czy zostać po stażu w spółdzielni ? Przydałoby się też mieć własne mieszkanie w końcu (╯︵╰,)
@rushem_tera: a wiesz ile milionów ludzi żyje w Polsce za najniższą czyli obecnie 1634 zł ? A ile schorowanych żyje za 1000 zł miesięcznie gdzie po opłaceniu rachunków zostaje im 100 zł na miesiąc na jedzenie? Zapytaj siebie i ich jak żyją?
@rushem_tera: no tak, średnia krajowa 3k netto nie oznacza, że każdy tyle zarabia. Powiem więcej, jak ktoś zarabia 100k pln to ile osób musi zarabiać minimalną, żeby wyszła średnia 3k netto ?
@rushem_tera: po pierwsze, podbijam przedmówców-o ile nie masz niesamowitych kwalifikacji i wiedzy, to z powodu samego tytułu magistra nie oczekuj niczego od świata i nie nastawiaj się na kokosy, bo te wszystkie gadki o 12k/miecha czy "jak żyć za mniej niż 5k" to świat fantazji z wykopu.
Po drugie, siedź w tej spółdzielni. W państwówce ciężko wyciągnąć więcej, niż 2k na podstawowych stanowiskach (a o awanse tam trudno), ale przynajmniej
#pracbaza #praca #kiciochpyta #przegryw #wygryw
Po drugie, siedź w tej spółdzielni. W państwówce ciężko wyciągnąć więcej, niż 2k na podstawowych stanowiskach (a o awanse tam trudno), ale przynajmniej