Wpis z mikrobloga

elo, szukam auta do max 10k pln'ów (im mniej tym lepiej) głównie patrze na LPG ale jakimś ciekawym dieslem nie pogardzę. Przeznaczenie to - dojazdy do roboty w #warszawa i co weekend 300km po trasie do domu. Auto ma być wygodne, koniecznie z klimatronikiem, mile widziany szyberdach i automat. Co polecacie w tej cenie? Chyba będę musiał w całą polske wyruszyć bo w mojej okolicy kompletnie same sztrucle albo nieciekawe auta. Fajnie jakby auto miało jakiś potencjał modyfikacji bądź chociaż jakoś się wyróżniało (hehe KUP SE MULTIPLE - nie.). Myślałem o passacie bo w sumie spełnia wszystkie założenia. Patrzyłem też na A4 B5 ale mało ciekawych egzemplarzy, większość to przedlifty z tymi #!$%@? zegarami bez FIS'a, A3 to samo, z resztą dość niewygodne na trasę. Najchętniej niemieckie fury, ale na jakieś volvo czy saaba z chęcią spojrzę. Byle nie Honda i tym podobne odpady. Pomóżcie miry. A może ktoś z was ma do sprzedania coś ciekawego do tej kwoty, Mazowieckie / Swietokrzyskie / Lubelskie.

Btw jeździłem już różnymi autami, skodami, bmw e39/e46, Punto 3gen, golfem 4 i w sumie spoko ale może czas na coś czego jeszcze nie miałem.

#motoryzacja #zakupsamochodu #zakupauta #samochody
  • 25
  • Odpowiedz
Patrzyłem też na A4 B5 ale mało ciekawych egzemplarzy, większość to przedlifty z tymi #!$%@? zegarami bez FIS'a, A3 to samo, z resztą dość niewygodne na trasę.

@siemawpadajdomejkuchni: chcialem coś napisać ale doczytałem do tego momentu i już wiem że nie ma to sensu... szukasz klasy premium w cenie serwisu zawieszenia klasy premium także mogę tylko życzyć powodzenia XD
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: volvo C/S/V70, S80, 960

jeżeli weźmiesz C70 z 2.3T to nie dosć że się wyróżnia (sylwetka coupe) to jeszcze masz potencjał na późniejsze modyfikacje
also automat jest w prawie kazdym ale szyberdach niekoniecznie
plusy tego auta to
- bolbo, jeszcze to według starej szkoły czyli kawał szwedzkiej dobrej roboty - praktycznie nie koroduje i ciężko żeby się coś #!$%@?ło
- 2.3T to genialny silnik z potencjałem na późniejsze modyfikacje i
  • Odpowiedz
Dostałem nowa prace i jak sie odkuje to se kupie coś fajniejszego

@siemawpadajdomejkuchni: to ja bym kupił cokolwiek na dojazdy co mało pali i jest w miarę świeże żeby sie nie #!$%@?ć w koszty, które przy starym premium potrafią być bardzo wysokie i jezdził dopóki sie nie odkujesz a potem sprzedał bez żalu. Stare samochody wyższej klasy są warte ułamek ceny początkowej ze względu na koszty napraw i eksploatacji własnie, zastanów
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: Saab 9-5 spoko opcja ale dość drogie w utrzymaniu i jeśli 10k to max co masz i nie chcesz w samochód wsadzić kolejnych tysięcy po zakupie to odpuść temat. Zajebiste auta, ale drogie w utrzymaniu.

Zainteresuj się za to czymś takim jak Dodge Caravan / Chrysler Voyager. Ewentualnie jeżeli nie chcesz takiej dużej lochy to Chrysler 300m. Duże, wygodne, świetne silniki (wolnossące duże jednostki, 3.3/3.8 idealne pod gaz). Wszystko automat.
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: Może laguna 2? Z 2.0 do gazu jest bardzo wygodne, pali mało i nie ma tragedii z utrzymaniem. Jak znajdziesz silnik 2.0T, który swoją drogą strasznie ludzie chwalą, to też byłoby fajnie.
Fiat Silo albo jakaś Alfa z 1.9jtd? Alfe GT do 10k znajdziesz z tym silnikiem - całkiem ładne, całkiem dynamiczne i silniki praktycznie nic nie palą.
  • Odpowiedz
Fiat Silo albo jakaś Alfa z 1.9jtd?

@alosiek: stilo musiałby kupić absolutnego golasa (active albo dynamic) zeby nie płakać zaraz ze coś nie działa i swieci check engine... do tego dzieki swojemu zawieszeniu stilo prowadzi sie jak taczka z niedopompowanym kolem, komfort raczej sredni a powyzej 130kmph w kabinie jest głośno.
  • Odpowiedz