Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Damianowski: można sprawdzony przepis? Wyglądają naprawdę dobrze

@Malka0506: zmodyfikowany przepis z filmiku kuchni kwasiora, bo zrobiłem prawie identycznie a pierwsza partia wyszła trochę jakby za sucha i mało czuć przesiaknieta cebulę. Druga i trzecia partia trochę lepiej, dałem więcej cebuli i dodałem masło na górze i wyszły bardziej puszyste, ale to dalej nie to do końca. Muszę jeszcze zmodyfikować przepis na ciasto i następnym razem powinny być lepsze. Ewentualnie może
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Damianowski: cebulę pokrój w kostkę, wrzuć na wrzątek żeby sparzyć, po wyciągnieciu z wody zmieszaj z olejem i makiem, odstaw na ok godzinę. Wyjdzie Ci cebula jak na prawdziwym cebularzu :)

@Czarli1234: ok spróbuję tak zrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Damianowski


u nas w Białymstoku sporo ich było a teraz ciężko znaleźć więc postanowiłem zrobić własne XD


Zawsze w Carefurze tego pełno było

@adekad: do carefoura rzadko chodzę, ale kiedyś były prawej w każdym sklepie
  • Odpowiedz
@Futsalista_cisowianka: wrzucić na wrzątek i podgotowac ok 1-2min. Czym dłużej będzie stała w oleju z makiem tym lepiej (niektórzy trzymają całą noc), ja trzymałem ok godzinę. No i kostka żeby za mała nie była. Popatrz na przepisy na cebularz lubelski
  • Odpowiedz