Wpis z mikrobloga

@Strzelec_Kurpiowski:

To powinnaś być bardzo szczęśliwa teraz, bo to minimalne wymagania i bardzo łatwo je zaspokoić u przeciętnego człowieka

Powiedzmy, że jestem umiarkowanie szczęśliwa, a raczej neutralna, bo nie ma za wielu ludzi "bardzo szczęśliwych", albo i w ogóle. Wkońcu napisane jest, że "ziemia będzie ci rodzic ciernie" czyli, że nawet ci bogaci celebryci, o których piszesz mogą szczęścia nie odczuwać, prowadząc jak najwygodniejsze życie
Na razie jestem pod parasolem młodości,
Powiedzmy, że jestem umiarkowanie szczęśliwa, a raczej neutralna, bo nie ma za wielu ludzi "bardzo szczęśliwych", albo i w ogóle. Wkońcu napisane jest, że "ziemia będzie ci rodzic ciernie" czyli, że nawet ci bogaci celebryci, o których piszesz mogą szczęścia nie odczuwać, prowadząc jak najwygodniejsze życie

@Liwiia: pewien rzymski filozof powiedział, że nie ten jest bogaty, co dużo ma, ale jeszcze więcej potrzebuje, tylko ten, co ma może i mało, ale
Jazda takim pojazdem w lato przez jakieś zapomniane wioski, niczym nie ustępuję wycieczce po Kubie.

@secretservice666: tu się muszę zgodzić. Jeździłem tak po Mazurach u prywaciarza ze starym autosanem za jakieś grosze. Normalnie jak na porządnej wycieczce, piękne jeziora, estetyczna, stara pruska zabudowa wsi, łąki pola itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I to wszystko za 50 zł za 10 biletów.
@Strzelec_Kurpiowski:

A czego można od ciebie wymagać, jak dorosła jesteś? Żyjesz już dla siebie.

Teoretycznie tak, a w rzeczywistości niestety nie żyjemy w próżni

A że mam znacznie więcej i jakoś tam się rozwijam, tworząc sobie perspektywy na jeszcze lepszą przyszłość, to mimo iż jakiejś euforii nie czuję, pokora wobec życia każe mi stwierdzić, że mam szczęśliwe życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wydajesz sie być bardzo stabilny
Teoretycznie tak, a w rzeczywistości niestety nie żyjemy w próżni

@Liwiia: racja, ale to już kwestia osobistej wrażliwości na takie rzeczy.

Wydajesz sie być bardzo stabilny emocjonalnie i to jest chybabym super, mi niestety nie było to dane z racji tego, że jestem kobietą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To na pewno od płci nie zależy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Młodsza siostra jest na