( ͡°͜ʖ͡°) ja to tu tylko zostawię. A Wy kobitki mówicie, że jesteście dyskryminowane. Ciekawe kogo pierwszego wezmą jak oboje pójdziemy na tą samą rozmowę o pracę. A Wy spermiarze i stulejki potem płaczecie, że kobity mają łatwiej. Samiście sobie zgotowali ten los.( ͡°͜ʖ͡°)
plusy we wpisie na jakiejś losowej stronie w internecie, o której wie garstka ludzi w Polsce, a problem dyskryminacji kobiet w pracy.
@Wyrelworelowany: jaki problem dyskryminacji w pracy? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że dopóki nie miała zdjęcia w sybi to żaden pracodawca się nie odzywał. Wrzuciła jakieś zdjęcie i nagle bum - w tydzień była na kilku rozmowach. Co chwilę słyszę o jakichś stypendiach czy posadach tylko dla kobiet (a
@Kleki_Petra: nie jest nudny, bo jest prawdziwy. Znajdź mi kolego jakieś stypendia tylko dla facetów, albo jakieś akcje "chłopaki na politechniki/uniwersytety/cośtam" albo jakieś odpowiedniki "Ladies' night" dla mężczyzn. Nie ma? No, nie ma. Bo jesteśmy najbardziej dyskryminowaną grupą społeczną w Polsce i na świecie.
Dzięki Bogu naród się budzi i słyszałem, że w niektórych firmach już nie chcą przyjmować kobiet do IT. Więc przynajmniej
@trevoz: Najwyraźniej nikt Cię nie uświadomił, że pewnego rodzaju programy praktyk czy stypendiów, lub też profil działalności nie świadczy jeszcze o dyskryminacji białych, heteroseksualnych katolików, a ja na to nie mam czasu.
@Kleki_Petra: W niektórych korporacjach nawet w Polsce szukają jakichś kolorowych do teamu, bo coś tam p------ą o "diversity". Nie mówiąc o tym co się dzieje np. w Google'u w USA. Tam faceci są tak dyskryminowani, że to woła o pomstę do nieba.
Na jakieś 90% Ciebie.
dodam, że w ostatnich 2 miejscach gdzie byłem na siłę szukali kobiet :)
Komentarz usunięty przez moderatora
@adam-photolive: Więcej plusów na mirko ma decydować o tym, że nie ma dyksryminacji?
Lolz. Wiesz, że poza wykopem jest życie?
@Wyrelworelowany: jaki problem dyskryminacji w pracy? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że dopóki nie miała zdjęcia w sybi to żaden pracodawca się nie odzywał. Wrzuciła jakieś zdjęcie i nagle bum - w tydzień była na kilku rozmowach. Co chwilę słyszę o jakichś stypendiach czy posadach tylko dla kobiet (a
- Dzień dobry. Dlaczego chciałaby pani u nas pracować?
- Mam cipe.
- Witamy na pokładzie.
Ten dowcip naprawdę już jest nudny.
@Kleki_Petra: nie jest nudny, bo jest prawdziwy. Znajdź mi kolego jakieś stypendia tylko dla facetów, albo jakieś akcje "chłopaki na politechniki/uniwersytety/cośtam" albo jakieś odpowiedniki "Ladies' night" dla mężczyzn. Nie ma? No, nie ma. Bo jesteśmy najbardziej dyskryminowaną grupą społeczną w Polsce i na świecie.
Dzięki Bogu naród się budzi i słyszałem, że w niektórych firmach już nie chcą przyjmować kobiet do IT. Więc przynajmniej
@Wyrelworelowany: Pojedź pajacu do miasta, wyjdź z piwnicy i zajrzyj do jakiegokolwiek biura w dowolnej części miasta.
Nie mówiąc o tym co się dzieje np. w Google'u w USA. Tam faceci są tak dyskryminowani, że to woła o pomstę do nieba.