Wpis z mikrobloga

( ͡° ͜ʖ ͡°) ja to tu tylko zostawię. A Wy kobitki mówicie, że jesteście dyskryminowane. Ciekawe kogo pierwszego wezmą jak oboje pójdziemy na tą samą rozmowę o pracę. A Wy spermiarze i stulejki potem płaczecie, że kobity mają łatwiej. Samiście sobie zgotowali ten los.( ͡° ͜ʖ ͡°)
adam-photolive - ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja to tu tylko zostawię. A Wy kobitki mówicie, że jesteś...

źródło: comment_Qfs1XN2vZWGp5aj38SF8z96b2QHtcIuq.jpg

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@adam-photolive wrzucasz taki sam wpis 5h później, który dla tych, którzy widzieli wpis tej laski wygląda jak oczywisty bait (taka sama sytuacja jak z rozdajo iPhonów) i się dziwisz, że masz mniej plusów...
Gdybyś zmienił treść wpisu, to nie wyglądałoby jak zarzutka i różnica w plusach nie byłaby aż tak wielka, ale pewnie też zauważalna.
  • Odpowiedz
@adam-photolive: wiesz, dla normalnego, zdrowego faceta zdobycie wyższego wykształcenia to nie jest jakiś wielki wyczyn... Jestem pewien, że gdyby małpa się pochwaliła takim wpisem to dostałaby jeszcze więcej atencji, niż ta małolatka.
  • Odpowiedz
  • 6
@adam-photolive akurat Twoj wpis byl p------a jej dlatego było tak mało plusów. ja jak widzę takie nędzne podróbki czyichś dokonań i próby zdobycia atencji cudzym contentem (jaki by nie byl) to też je olewam.

a przykład z @Rosanemable to c-----y przyklad bo dziewczyna ma swoją grupę obserwujących od dawna i stąd ta atencja.
  • Odpowiedz
@trevoz > znajdź mi kolego jakieś stypendia tylko dla facetów, albo jakieś akcje "chłopaki ma politechniki/uniwersytety/coś tam"
Dlatego takich rzeczy nie ma, bo politechnika itp kojarzy się z męskimi zawodami
Sama kończąc technikum informatyczne widzę, że przy takich zawodach jest różnica mężczyzn i kobiet, i nie dziwię się, że firmy zachęcają kobiety do pracy czy na staże typowo "męskie", bo jak się jest w mniejszości, to panuje niepewność "a czy to
  • Odpowiedz
@paulinnaa: Równość w pracy, kobiety dostają wszystko za free. Zwykle zawody są typowo męskie bo kobiety nie chcą w nich pracować to jest jedyny argument. Czemu kopalnie nie dają szkoleń kobietą ?
  • Odpowiedz
Ciekawe kogo pierwszego wezmą jak oboje pójdziemy na tą samą rozmowę o pracę

@adam-photolive: no wlasnie ciekawe. to odpowiedz mi kogo pierwszego wezma:
a) na sekretarza/asystenta
b) na seniora programiste
  • Odpowiedz
@varmiok kobietom*
Wiadomo, że są też takie zawody, gdzie rzeczywiście sobie facet lepiej poradzi - i tu właśnie może być przykład kopalni, za to wiadomo też, że są typowo damskie zawody, gdzie większość społeczeństwa (szczególnie w Polsce) będzie źle gadać o gościu, który np robi paznokcie
I naprawdę nie wiem, gdzie wy pracujecie, że kobieta dostaje wszystko za free - to już świadczy o pracodawcy
Bo są kobiety, które chcą normalnie
  • Odpowiedz
@zapster: Tak twierdze. Na to czy wpis jest w gorących wpływa tez: jakich tagów użyłeś, kiedy został dodany, czy jest powtarzalny itp. Z reszta zobacz na gorące z 24h, przodują sami niebiescy. Ta rozowa jest tam tez, bo jakiś NIEBIESKI miał 2k plusów. Ja się odnoszę do plusów i nie zaprzeczam temu, ze jak jakaś rozowa się trochę pokaże to się zaczyna festiwal, ale jest tu tez dużo więcej niebieskich
  • Odpowiedz