Wpis z mikrobloga

Tak sobie czasem tutaj czytam, że kierowcy to:
- brudasy
- podludzie
- zwierzęta
- debile
- alkoholicy
W większości piszą to ludzie, którzy w życiu nie mieli doczynienia z tym rodzajem pracy (tak myśle)
Fakt, są zjeby, którzy szczają do butelek, srają po krzakach (albo i gorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), walą z ambony #pdk, czy sie nie myją, albo potrafią trolić w ciężarówce kilka tygodni, ale to są przypadki, a nie reguła.
U mnie wygląda to nieco inaczej, bo ja mam w scanii lepiej niż niejeden wykopek w piwnicy (nie żebym miał coś do piwniczaków)
Także pomyślcie zanim znowu zaczniecie obrażać wszystkich, bo takie generalizowanie pokazuje tylko ignorancje, a nie rzeczywistość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam z Umbrii we Włoszech, łapcie pic rel jak to wygląda z mojej strony ;)
Trzymajcie sie Miraski i Mirabelki, ja lece popływać i sie poopalać ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Baj baj K

#zycietruckera
#bekaztransa
#ciezarowki
#tir
Cybek-Marian - Tak sobie czasem tutaj czytam, że kierowcy to: 
- brudasy
- podludzi...

źródło: comment_9ru5uY246eb6x3rIeZO86QQ09X4UZCgp.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Każdy wie, ze kierowcy są zmuszani do pracy ponad dozwolony czas pracy i robią wszystko byleby dojechać do celu

Dzień i kto? Chyba tylko dziady-magnesiarze. Pracuję sześć lat jako kierowca i nikt, nigdy mnie do czegoś takiego nie zmusił xD
  • Odpowiedz
@Cybek-Marian: Ale przecież tu się pluje i obraża wszystkich, wszystkie grupy zawodowe i społeczne, praktycznie nie ma grupy, która przez wykop byłaby lubiana. Hejtuje się: lekarzy, księży, nauczycieli akademickich, pracowników fizycznych, wszystkich którzy zarabiają poniżej 15k, przedsiębiorców itd.

walą z ambony

co to znaczy? xD
  • Odpowiedz
@r4do5: Wykop to jednak nie tylko rynsztok, i warto dotrzeć do tej rozumnej części tej społeczności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ktoś pluje jadem na wszystko i wszystkich to ja mu nic tłumaczyć nie zamierzam, bo to jak podawać lekarstwa nieboszczykowi xD
  • Odpowiedz
@Cybek-Marian: No to po co zacząłeś temat? Na pewno wśród kierowców tirów są kulturalni ludzie ale jedna zawód przyciąga w swoje szeregi jednostki patologiczne i im sprzyja, stąd pewnie jest ich lekka nadreprezentacja. Chociaż tak naprawdę nie wiem, bo po kilku latach studiowania stwierdziłbym, że największe chamstwo i patologia to środowisko akademickie, tylko jego członkowie robią to w bardziej wyrafinowany sposób niż robotnicy albo kierowcy.
  • Odpowiedz
@r4do5: zacząłem temat, żeby sobie porozmawiać kulturalnie jak to wygląda, może jakiś Miras napisze coś ciekawego o swoich doświadczeniach i sie czegoś dowiem?
Warto rozmawiać, ale z ludźmi otwartymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ciezka_rozkmina: Paaanie wyrko wygodniejsze niż na chacie, w lodóweczce piwerko (ale to na weekend, w ten nawet mi sie piwa nie chciało tak gorąco), klima postojowa (nie musze silnika odpalać, żeby sié chłodziło)
Czego mi więcej potrzeba?
No radyjko na bluta, to się ze swoją muzą podłączam, moge karte sd wrzucić i sobie na wyświetlaczu filmy oglądać, dla mnie spoko, ale też ja nie potrzebuje luksusów w życiu
  • Odpowiedz
@emcter: no żwir mnie r---------a zawsze xD
W ogóle to zrobiłbym mema tylko zamiast brubla i dźwir dźwir to jakiś janusz kierowca i żwir żwir xD
To dopiero byłby wysyp gimboznawców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Blaskun: ja p------e xDD
Ale mi przypomniałeś jednego Romka (rumun z rumunii xD)
Stoje sobie pod rampą, już po prysznicu, bo było pomieszczenie socjalne dla kierowców, gdzie można sie odświeżyć, czekam aż skończą mnir ładować i widze J E G O ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pan Rumun (ciekawe co z tym od IBM), idzie z torba większą od niego tam do tego socjalnego.
No nic może
  • Odpowiedz