Wpis z mikrobloga

Bodnar broni oskarżonego, a PiSowcy w swoich mediach wieszają na nim psy.
Później, jak za 15 lat okaże się, że skazano go w pokazowym procesie ci sami ludzie, którzy wyzywają Bodnara będą jęczeć, że państwo takie niesprawiedliwe.

Nawet mi takich osób nie żal.

#bekazprawakow #4konserwy #neuropa #bekazpisu #polityka
Pobierz N.....c - Bodnar broni oskarżonego, a PiSowcy w swoich mediach wieszają na nim psy.
...
źródło: comment_H4q1zDhlUa0T2g6ajrnJkA9xwnhOjsaF.jpg
  • 35
Szkoda, że tam jeszcze Ziobro nie wparował z egzorcystą.

@utopjec: byłby w jak w amerykańskich filmach, jak w scenie finałowej do aresztowania glownego złoczyńcy przyczynia się komendant główny policji, prokurator, dyrektor FBI...;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@p4wl:

jeśli jestem niewinny to bym się nie przyznał

Pomijając różne żarty o rosyjskich służbach i tym jak z niedźwiedzia zrobili zająca, to z jakiegoś powodu od kilkuset lat odchodzi się od zasady 'przyznanie się królową dowodów' i od legalnej teorii dowodu w ogóle
I żeby nie było że to czysta teoria/Komenda to jednorazowy przypadek, polecam wyrok SN ws. V KK 112/18
@MIKI4EVER Skrajności nie widzę, twoje odczucia - twoja sprawa. Jednocześnie ogłaszam moralne zwycięstwo w związku z twoja ucieczka do ad personam zamiast normalnej dyskusji. Polecam skupić się na komentowaniu tematu rozmowy, zamiast komentarzy o innych dyskutujacych.

Osobiście uważam że postrzegam świat w odcieniach szarości, ale rozumiem że na podstawie kilku komentarzy wiesz lepiej ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°
@NerwowyJegomosc: ludzie mają krótką pamięć, albo są po prostu zbyt młodzi. Dobrze pamiętam jak Ziobro po zatrzymaniu lekarza mówił "Ten pan już nikogo nie zabije", przy apluazie plebsu. Skończyło się na wyroku w zawieszeniu za korupcję, na - uwaga - łączną kwotę 17,5 tysiąca złotych.

Ziobro nigdy nie rozumiał i nie rozumie, jak powinno sprawować się funkcję prokuratora generalnego. On sprawuje funkcję sądu doraźnego dla publiki.
Jednocześnie ogłaszam moralne zwycięstwo w związku z twoja ucieczka do ad personam zamiast normalnej dyskusji. Polecam skupić się na komentowaniu tematu rozmowy, zamiast komentarzy o innych dyskutujacych.

@p4wl: Ale to przeciez ty uciekasz od dyskusji, pomawiajac mnie o cos czego nigdzie nie napisalem.
Na podstawie twoich komentarzy w tym watku, widze ze postrzegasz sprawe zero-jedynkowo, nigdzie nie pisalem, ze taki jest twoj caly swiatopoglad. Kolejny przyklad, ze lubisz sobie mocno dopowiadac.
@miki4ever "pomawiam" cię o to że mówisz mi ze wpadam w skrajnosci i mam przypadłość typowego polityka. Teraz sobie dopowiadam... To też nie jest rozmowa o mnie zamiast o temacie? Dla mnie szkoda czasu, czarna i elo.

A na sprawę mam #!$%@?, wchodzę sobie w polemikę bo mam czas do zabicia czekając na auto w serwisie, życzę dalszych sukcesów w wypieraniu się swych slow ( )
koleś przyznał się nie raz, tylko kilkakrotnie, przeprowadzono wizję lokalną, podczas której się przyznał, ale tak, podpisał papierek, bo bał się policji xD

@prnppp: Nie ma to znaczenia. Chocby zlapali go z nozem nad cialem, policja nie moze podchodzic emocjonalnie do aresztowan.

@p4wl: Nie wypieram sie niczego co napisalem.
@NerwowyJegomosc masz rację. Z jednej strony gościa by ukrzyżowali i to najchętniej bez pomocy aparatu państwa, tylko "tak żeby gnój cierpiał a nie tam żaden stryczek, bo hehehe, za szybko zdechnie", a z drugiej strony "policja bije i niewinnego chłopaka skatowali policyjne #!$%@?" (sprawa Igora Stachowiaka).
Żeby nie było:
Uważam że obie rzeczy (orzekanie winy przed wytokiem i robienie pokazowego procesu, oraz przekraczanie uprawnień) są niedopuszczalne, ale publika lubi takie akcje i
@Halbr: Bo nie wiadomo czy w szafie nie ma schowanej broni? Skoro jest potencjalnym mordercą to nie wiesz co mu do łba strzeli, wolisz żeby zranili Ciebie albo Twojego kolegę? Wiadomo że nie uzyska przewagi, ale zakładamy że w akcie desperacji ugodzi akurat Ciebie