Wpis z mikrobloga

@JAI2L9LAD "Zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego wydanym w 1992 (również w Polsce) roku Kościół katolicki zgadza się z tezą, że homoseksualizm wynika z różnych uwarunkowań oraz że jego psychiczna geneza pozostaje w dużej części nie wyjaśniona, a także przyznaje, iż pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. "

Rozumiem, że wybierasz sobie katolicyzm pod swoją tezę. Niestety muszę Cię zmartwić, to tyczy się każdego, kto jest w kościele...
I
"Kościół wzywa osoby homoseksualne do czystości (tzn. abstynencji seksualnej), jednocześnie zaleca katolikom traktować te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością oraz nakazał unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji"

Jak to nie jest tolerancja, to nie wiem co jest...

@szunis: Ty chyba sobie jaja robisz xD
prawda?
@JAI2L9LAD: poruszyłeś tylko jeden aspekt mojej wypowiedzi, odpowiadając pytaniem na pytanie. Nie widzę przeciwwskazań żeby odpowiedzieć na moje pierwsze pytanie, ponieważ nie ma tutaj związku. Nie masz argumentów na brak tolerancji i ogólna hipokryzję społeczeństwa lgbt, wiec probujesz sie skupic na temacie, który jest dla Ciebie najwygodniejszy.

Tak, uwazam ze osoby ktore twierdzą ze jest wiecej niz dwie płcie, uwazaja sie za kobiety majac penisy, narzucają wszystkim innym swoje przekonania (czesto
@JAI2L9LAD: Czekaj, napisalem ze:

- środowisko lgbt jest nietolerancyjne i panuje w nim duża hipokryzja

- osoby typu trans, maja wg mnie zaburzenia psychiczne

Niezależnie od zaburzeń, kazde środowisko społeczne moze wykazywać cechy nietolerancji. Nie ma związku większego między tymi dwoma aspektami.

Mimo to, zgrywasz glupka i próbujesz coś udowodnić, unikając odpowiedzi na pytanie.

Odnośnie badań... Homoseksualizm nigdy nie powinien byc wykreślony z listy chorób psychicznych. To w jakich warunkach został