Wpis z mikrobloga

@whiteglove jest bardzo intensywny, przytłaczający i bardzo nienaturalny, nie do pomylenia z niczym innym. Miałam 2 flakony w różnych okresach, oba sprzedałam bo nie mogłam go znieść. Nienawidzę na sobie, męczy mnie na innych.
  • Odpowiedz
@SnoobDuog: nie widzę powodu dla którego miałbyś narzucać swoje zdanie innym, zwłaszcza przemycając zawoalowane uszczypliwości, chyba w ten sposób nikogo nie uda Ci się przekonać ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@whiteglove: Z perspektywy im lepsze perfumy poznałem, uważam (i nie ma w tym nic snobistycznego) że większość designerskich marek to słabe syntetyki, po prostu czuję w nich nienaturalną gryzącą chemię, ale to teraz na początku tak nie było. Nos się po prostu wyrobił. Najgorsze w tym wszystkim są takie perełki jak 1million, sauvage, invctus które są straszną nieznośną chemią o mega przeciętnym zapachu, ale zmiksowanym przez sztab marketingowców tak aby
  • Odpowiedz
  • 7
@SnoobDuog czyli niszowy freak xD Nie pomyślałeś, że też jesteś ofiarą marketingowców, którzy lansują te niszowe zapachy za niebotyczne ceny i ty je kupujesz za 500 zł buteleczka, bo przecież niszowe arcydzieło perfumiarstwa xD

Zamykanie się na inne zapachy, bo nisza najlepsza to właśnie d--a a nie pasjonat, bo pasjonat doceni nawet zapach z niższej półki, jeśli jest dobrze zrobiony.
  • Odpowiedz
@PannaStonka: Nie narzucam, nie przekonuje i raczej delikatnie jak umiałem chciałem tylko powiedzieć że w świecie designerskim znajdziecie sporo ładniejszych zapachów które podkreśli Waszą wyjątkowość. Nie trzeba od razu wykładać 5 stów na stół na nisze.

Ale podstawą jest nie pachnięć, jak pół korpo lub 3/4 klubu. Mieć swój styl i swoją osobowość.
  • Odpowiedz
gdy coś staje się modne osoba kupująca/używająca danej rzeczy z automatu staje się nie modna

@SnoobDuog: rewolucyjna teza milordzie. Czyli słuchasz tylko niszowej muzyki, oglądasz filmy z Angoli i Sao Tome, na wakacje jeździsz do nowej huty?
  • Odpowiedz
@whiteglove: doceniam sporo zapachów z niższej półki, ale Ty mirabelko zamiast hejtować nie mając w ręku jednego zapachu z niszy, pochodź kilka dni z kilkoma zapachami, dowiedz się ile kosztują olejki a ile syntetyki i zobaczysz że 500zł to niska cena i jest to najczęściej nisza miksowana olejki z syntetykami. Bo np. Roja używa 40% naturalnych olejków. Wow 40% czy tylko 40% ? i jego flaszki kosztują majątek, choćby dlatego
  • Odpowiedz
  • 5
@SnoobDuog a może ktoś lubi pachnieć jak pół klubu i 3/4 korpo, zamiast psikać się dziwacznymi niszowymi pachnidłami o zapachu mchu dębu, żwiru z budowy i z dodatkiem nut bagiennych z lasów Kambodży?

Przecież w mainstreamie też masz naturalne składniki XD I nie mów mi, że nisza jest w 100% naturalna bo nie jest.
  • Odpowiedz
popularnego gówna bym nie kupił nawet jakby pachniały lepiej jak Roja, bo ponad wszystko cenie sobie oryginalność.

@SnoobDuog: smutne, że tak mało w tobie oryginalności, że musisz ją tworzyć perfumami
  • Odpowiedz
@rybsonk: Sam wybieram co słucham co oglądam, co jem, i jak pachnę, nikt za mnie tego nie wybiera, ani bezpośrednio ani pośrednio po przez masę pseudo gwiazdeczek youtuberowych.

Nisza to nie jest znak równości z oryginalnością.
Ale największa masówka, czy to w muzyce czy w perfumach czy czymkolwiek, z dużym prawdopodobieństwem równa się z brakiem gustu, i bycie normikiem.
  • Odpowiedz
@SnoobDuog: alien to nie jest największa masówka. Zresztą nawet największa masówka jest dla pewnych ludzi, do niektórych z nich pasuje.

Sam wybieram co słucham co oglądam, co jem, i jak pachnę, nikt za mnie tego nie wybiera

@SnoobDuog: ojej, to takie niezwykle i niespotykane
  • Odpowiedz
@whiteglove: Z każdym słowem potwierdzasz że nie masz bladego pojęcia o niszy. Twoja ignorancja pozwala Ci tylko wyśmiewać, więc nie ma o czym dyskutować, pachnij tak jak lubisz, lub Ci "powiedzieli" że lubisz.
  • Odpowiedz
@rybsonk: Masówki są "budowane" żeby pasowały do jak największej liczby osób. Czy Wy rozumiecie choć jedno słowo które próbuję powiedzieć.

Tu chodzi o to, już zostańmy przy perfumach, by dobrac sobie łądne, tanie nie niszowe perfumy które do Ciebie pasują, które się Tobie podobają, ale nie są wyciągane przez klime wszystkich korpo.
  • Odpowiedz