Wpis z mikrobloga

• 0
#unity #unity3d #gamedev

Co trzeba umieć żeby zostać junior unity developerem? Wiem, że to się tak nie da ściśle określić i każda firma może mieć inne wymagania, ale może chociaż wiecie jakie są ramy? Bez czego nawet nie warto startować?
  • 31
  • Odpowiedz
@zibizz1: eee o co chodzi z tą kłódką?
Na prawdę tyle wystarczy żeby w gamedevie pracować ?
Też miałem podobne zakusy żeby gdzieś startować ale cały czas mam wrażenie że za mało umiem mimo że jedna moja gra już w Play storze a drugą kończę to jednak umiem tyle co zrobiłem... Czyli wszystkiego po trochę ... A jak się wie po trochę ze wszystkiego to tak naprawdę nic się nie
  • Odpowiedz
@buhubuhu: o to, że możesz mieć dwa inspectory otwarte (zaznaczasz 1 game object, kłódka, otwierasz drugi game object i masz drugi inspector z aktualnie zaznaczonym). Ułatwia pracę.
  • Odpowiedz
@shiverr: aha... ta kłódka

znajomość popularnych narzędzi, np sprawdzenie czy rozumie do czego słuzy kłódka .

zinterpretowałem jako coś typu particle system... w sensie jakiś istotny element Unity którego jakimś cudem nie odkryłem albo nazywam go inaczej... a nie przycisk którego sens można zrozumieć w 5 sekund ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
przycisk którego sens można zrozumieć w 5 sekund ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@buhubuhu: co nie zmienia faktu, że wiele osób o tym nie wie, a kiedy patrząc jak się męczą podpowiadam o tym to robią to co wrzucił @VDrakkainen ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@buhubuhu: jest bardzo wiele takich rzeczy których zrozumienie to 5 sekund a mimo wszystko ludzie ich nie potrafią bo nigdy na tą wiedzę nie trafili.
  • Odpowiedz
jest bardzo wiele takich rzeczy których zrozumienie to 5 sekund a mimo wszystko ludzie ich nie potrafią bo nigdy na tą wiedzę nie trafili.

@zibizz1: @shiverr: Ty a przychodzi wam jeszcze do głowy jakaś magiczna sztuczka, strzępek wiedzy tajemnej, o której wiedzą tylko najstarsi górale?
Co ja siem bez tej kłódki #!$%@?ł (°°
  • Odpowiedz