Wpis z mikrobloga

Siem. Koleżance przestał działać ekran laptopa - system się włącza, ale widać tylko czarny ekran (czasem pojawi się na ułamek sekundy niebieski ekran). Podłączyłem normalny ekran, ale tam też widać czerń, więc to chyba coś z grafiką. Jakieś pomysły? Próbuję wymienić ram, ale coś nie mogę go wyciągnąć z tego cholernego laptopa (fujitsu siemens esprimo mobile v6535) #malymajsterkowicz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Munchhausen: Skąd wiesz, że system startuje? Co to znaczy niebieski ekran - bluescreen error? Jeśli już konieczni grzebać w hardware, to sprawdź luzy na taśmie łączącej matrycę z płytą. IMO ram nie ma to nic do tego (bo jak?).
  • Odpowiedz
@manimalia: Słychać nawet dźwięk logowania do systemu, a niebieskość ekranu to raczej nie bluescreen.

@manimalia: @JoLemon: No właśnie wiem, że to powinno być banalne, ale jakoś dziwnie go wsadzili do środka, że jest tam jakoś mało miejsca na moje grube palce -_-

Nic to, najwyżej zostawię to dla speców z serwisu - w sprawach systemowych daję radę, ale tutaj to już będę musiał uznać wyższość maszyny.
  • Odpowiedz