Wpis z mikrobloga

@defoxe: musisz ładnie wyfrezować okrąg, tak żeby od góry to włożyć i żeby tylko 'kopułka' wystawała
Mogę tylko życzyć powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@defoxe: Ja tylko dodam że szukałem bardzo długo jakiegokolwiek estetycznego czujnika PIR do sufitu. Wszystko co można kupić to jest z przekaźnikiem i to na 230V do włączania jakiegoś obwodu. A ja potrzebowałem cokolwiek czym mógłbym sygnał przekazać do sterownika, może być dowolne niskie napięcie - 5V/12V/24V.

Jest do ściągnięcia trochę modeli do wydruku 3D: https://www.yeggi.com/q/pir+hc+sr501/

Samemu można wyrzeźbić tak że kupujesz oprawę sufitową i wklejasz czujnik, jeśli otwór będzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@defoxe: niektóre systemy osprzetu maja gładką zaslepke na puszke z oprawką i w niej mozna calkiem ładnie wyciąć odpowiedni otwór. Dodatkowo puszka jest w sam raz zeby schowac elektronikę.
  • Odpowiedz
A ja potrzebowałem cokolwiek czym mógłbym sygnał przekazać do sterownika, może być dowolne niskie napięcie - 5V/12V/24V.

@hitherto: nie ma problemu, zawsze sobie można przez transoptor puścić.
  • Odpowiedz
nie ma problemu, zawsze sobie można przez transoptor puścić

@defoxe: W sensie wysterować transoptor napięciem 230V? Nawet jeśli, to trzeba je tam doprowadzić, i słychać klikanie przekaźnika.
  • Odpowiedz
W sensie wysterować transoptor napięciem 230V?

No tak

Nawet jeśli, to trzeba je tam doprowadzić,

Siłą
  • Odpowiedz