Wpis z mikrobloga

@dietyloamoniowy: @Zapaczony: Przepis zajebiście prosty. Na spód dajecie 200g mąki migdałowej (możecie eksperymentować z innymi orzechami), 100g roztopionego masła, erytrytol (słodzik według uznania) i odrobinę soli - mieszacie i wykładacie na formę do pieczenia ciasta. Ja jeszcze dałem na chwilę do piekarnika żeby lekko przyrumienić ten spód (opcjonalne). Na górę dajecie 600 ml double cream, 500g mascarpone i około 80-90g erytrytolu. Mieszacie aż ubijecie. Wrzucacie masę do ostudzonego spodu (o
@baczewskyclan_: Myślę, że jest to wykonalne, ale ja osobiście nigdy nie robiłem spodu pod sernik z tej mąki. Z drugiej strony mocny posmak kokosu nie każdemu musi pasować do sernika. Spróbuj znaleźć jakiś przepis na ciasto z mąki kokosowej i daj znać jak smakowało :P