Aktywne Wpisy
zalozylemkonto +223
Sobota, 5:55 chłop zadowolony nad jeziorem na spacerze
RAMBOnaBOSO +11
#rodzice #pytanie #dzieci #przemyslenia
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
To wiele osób z jakimi rozmawiałem nie słyszało wcześniej o Escobarze (gdyby nie serial Narcos).
Zero wiedzy na temat czarnobyla- gdyby nie serial.
Zero wiedzy na temat Queen - gdyby nie film w kinie.
Boże, dlaczego ludzie nic nie wiedzą? Co oni robią?
@A___H: Mówimy o przydatności wiedzy bezużytecznej w życiu, a Ty wyskakujesz z
@Poldek0000: Jedyne filmy które mogę oglądać nonstop i stare polskie komedie to jedyne filmy które mogę oglądać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@A___H: Myślisz, że dzisiejsze polskie społeczeństwo jest tak inteligentne, że nie zagłosowałoby za polexitem przy odpowiedniej propagandzie medialnej? Myślisz, że pis przegrałby wybory proponując 1000+ na każde dziecko plus dochód gwarantowany 2000 dla każdego jednocześnie optując za wyjściem polski z unii? Ja nie wiem, ale sam
@Soothsayer: Kiedyś trzeba było ruszyć głową, żeby coś zrobić. Teraz już nawet nie ludzie nie czytają instrukcji, tylko przeglądają poradniki jak ktoś to zrobił. Po co mają się czegoś uczyć, skoro wszystko znajdą w internecie.
Zabierz im internet, smartfona i będą bez ręki, choć w tym wypadku to bez mózgu.
Komentarz usunięty przez autora
@A___H: Umiejętność wyszukiwania informacji to klucz do sprawnego poruszania się po dzisiejszym świecie i to jest właśnie coś czego powinno się uczyć,
Komentarz usunięty przez autora
Podam na koniec przykład właśnie takiego myślenia, które zobrazowałeś. W pracy polacy na lotnisku wiążą sieci (mocują ładunek), nauczono ich wiązać na 3. W przypadku niewymiarowej palety następuje error, a później BSOD i paleta jest źle związana. Nie pomyślą jak
@A___H: Można i będzie w tym prawda, przecież już teraz jesteśmy uzależnieni od prądu, technologii, motoryzacji. Po co na tym polegać, jeden wybuch na słońcu i wszystko szlag trafi. Jeżeli powstanie taki translator to nauka języków rzeczywiście może stać się zbędna dla większości osób, zamiast tego będą mieli czas
A co do rozumowania, to im mniej myślisz nad czymś tym bardziej się mózg rozleniwia. Tym mniej staje się kreatywny. To jak
Czy oglądanie Gwiezdnych Wojen jest obowiązkowe? Nie, ale odwołań do tekstu Vadera o ojcostwie jest w kulturze
@A___H: A nie sądzisz, że dzisiaj ludzie muszą być bardziej kreatywni niż kiedykolwiek? Kreatywność i myślenie abstrakcyjne to jedna z tych rzeczy, których nie da się