Wpis z mikrobloga

Hej, mam pytanie. Czy w przypadku sprzedaży auta po kolizji, z widocznymi uszkodzeniami mogę się jakoś dodatkowo zabezpieczyć spisując umowę z kupującym?
Uszkodzeń mechanicznych teoretycznie nie stwierdziłem, ale cholera wie co tam może siedzieć... Koło niby nie dostało...
#auto #motoryzacja #prawo
maciekawski - Hej, mam pytanie. Czy w przypadku sprzedaży auta po kolizji, z widoczny...

źródło: comment_8Wu3DJVdomDA1id1fK4GbMjqZmdc8Vm2.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@maciekawski: Ja w firmowych robię adnotacje "Pojazd po kolizji/wypadku drogowym. Kupujący zna stan techniczny" ale czy coś to daje to nie wiem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@maciekawski Np: Kupujący nabywa samochód w takim stanie technicznym, w jakim aktualnie się on znajduje [tu wpisz uszkodzenia] i z tego tytułu nie będzie zgłaszał roszczeń w stosunku do Sprzedającego.
  • Odpowiedz
@maciekawski: Weź tylko pod uwagę, że wszystkie te klauzule są wuja warte, jeżeli wada o której nie wiedziałeś przy sprzedaży wyjdzie na jaw później. A zwłaszcza jak pojawi się biegły sądowy.
  • Odpowiedz
@Pangia: Najlepsze jest to że taki zapis często jest w gotowych umowach kupna sprzedaży i nikt tego nie czyta nawet jak kupuje w połowie rozbity wóz, cyk fuch dwa podpisy piszemy umowę bo nie ma czasu xD
  • Odpowiedz